Коледното дърво в Стара Загора грейва на 5 декември

18 ноември 2019 15:02

Коледното дърво в Стара Загора грейва на 5 декември
© Pixabay
215 1

Коледното дърво на обновения площад пред сградата на Общината в Стара Загора ще засияе с красива премяна на 5 декември. 12-метровата елха беше засадена м. г. на специалната сцена, тя се развива добре и ще радва за години напред малчуганите на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината.

От Общината канят малки и големи старозагорци в 17.30 часа, за да посрещнат Дядо Коледа, който ще запали светлините с магическия си жезъл.

Подготвена е и специална музикална програма, за да се включат всички в Коледната магия и да се създаде още по-празнична атмосфера.

Първолаци учиха как да пазят зъбките си

„Тази година надграждаме, заедно с фирмата, която се грижи за осветлението в нашия град. Готвим специална изненада за старозагорци за коледните светлини“, коментира Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

По призива на кмета Живко Тодоров, със запалване светлините на елхата, трябва да светне и всяка друга коледна украса в Стара Загора.

За най-светлите християнски дни през декември, Община Стара Загора готви специална програма. Тя е наситена с прояви, като специално място е отделено за децата на града. Всички културни институти в града ще се включат активно в коледно-новогодишните събития.

Тази година Коледните и новогодишни базари в Стара Загора започват от 1 декември. Освен в централната част на града има предвидени места за базари в кварталите.

Десислава Станева
215 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Парчовец

2019.11.18 | 15:14

1

А ние в Габрово посрещаме новата година на 30ти декември,понеже скъпата ни кметица е изключителен капацитет в областта на спестяването на общински средства и присвояването на такива за собствени облаги.За съжаление скоро няма да останат идиоти които да посрещат на 30ти нова година поради обезлюдяването на града и циганизацията.

Добави коментар

Водещи новини