Найденов разкри допълнителните възнаграждения в МЗХ

  • 23 март 2012 18:12

  • 3264
  • 1
Найденов разкри допълнителните възнаграждения в МЗХ
©

Пълен отчет на сключените договори със служители в Министерство на земеделието и храните през 2011 година за извършване на дейности извън задълженията им по трудовото и служебното правоотношение даде министърът на земеделието и храните (МЗХ) Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на пред Народното събрание.

През миналата година на трима директори в МЗХ по граждански договори е изплатено възнаграждение в размер на 4 620 лева. Средномесечно възнаграждението им възлиза на 128 лв. Предметът на дейност на сключените договори е – организация и контрол на централно ниво на дейностите по преброяване на земеделските стопанства в България изискванията на регламент на Европейския съвет 1166 от 2008 година.

На един началник на отдел по граждански договори е изплатено възнаграждения в размер на 4 832 лева, със същия предмет на дейност по договор, което възлиза на 402,66 лв. средномесечно възнаграждение.

През 2011г. 26 експерти в Министерството на земеделието и храните по граждански договори са получили възнаграждения в размер на 31 369,50 лева, което представлява 100,54лв. средномесечно възнаграждение. То е дадено за оказване на експертно съдействие и финансови дейности по преброяване на земеделските стопанства в България през 2010 г., за разработване на анализ по изикванията на Европейската комисия за производство на пловоди сокове и доматен сок, за разработване на анализ по становищата на винопроизводителите във връзка с новия закон за виното и спиртните напитки, както и за оказване на експертно съдействие за изготвяне на справки по постъпили жалби за отказ за изплащане на средства на бенефиценти по мерки от Програмата за развитие на селските райони.

Допълнителните възнаграждения, които са получили директорите в МЗХ, са в размер на 50 629 лева за постигнати резултати. Тези възнаграждения са дадени по Закона за държавния служител.

Последвайте канала на

3264 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
zaprqn

2012.03.23 | 22:07

1
Правете пари чрез интернет докато сте удома или пък на работа. За повече информация посетете: http://cashonline.alle.bg/

Добави коментар

Водещи новини