Зрелищен спектакъл за празника на Велико Търново (снимки)

  • 23 март 2012 17:18

  • 4650
  • 2
Зрелищен спектакъл за празника на Велико Търново (снимки)
© Булфото

Зрелищен спектакъл закри програмата на тържествата организирани за празника на Велико Търново. 3D светлинно шоу, проектирано върху Художествената галерия „Борис Денев", бе кулминацията за Деня на Старопрестолния град.

Десетки хиляди жители и гости на града имаха уникалната възможност да видят зрелището, който се прави за първи път в България, съчетавайки звук, светлина и триизмерни изображения. Минути преди началото доброволци пуснаха в небето над галерията над 150 летящи хартиени фенери.

Шоуто започна с изключително съчетание на светлинни и лазерни ефекти и въздействащата музика на Ясен Велчев. Видеоефектите в 3D анимацията бяха допълнени още от тъпаните на Стунджи, кавали и гайда Картина, показваща емблематични за града исторически образи и сцени, бе пресъздадена от многоцветни и преливащи светлинни и лазерни лъчове, разположени около целия паметник на Асеневци и галерията. 15-минутният спектакъл завърши с грандиозна заря.

Последвайте канала на

4650 2

Коментари 2

Добави коментар
Болярин

2012.03.26 | 22:34

2
И аз бях там, много хубаво беше. Човек трябва да го види на живо за го почувства и разбере. Неможе да се опише с думи. Тази третата снимка тук, дето прилича на рана, всъщност е територията на България, която за втори път в своята история опира на 3 морета. Като столица по време на Второто българско царство (1187 — 1393), той е разположен на 3 хълма — Царевец, Трапезица и Света гора. Според съвременници, през средновековието Търново е бил новият Йерусалим, Рим и Константинопол, и то взети заедно.
Болярин

2012.03.26 | 22:34

1
Eто и малко инфо: Празникът на Велико Търново се свързва с победата на цар Иван Асен ІІ над епирския деспот Теодор Комнин в битката при Клокотница на 22 март (9 март ст. ст.) 1230 г., както и с деня на Св. Четиридесет мъченици. Eдинствения град който е бил два пъти столица на България. Най-дългият период в цялата ни история Търново столица от 1187 до 1393. Над два века. 206 години по-точно. И после след Освобожнието една година. Като столица по време на Второто българско царство (1187 — 1393), той е разположен на 3 хълма — Царевец, Трапезица и Света гора. Според съвременници, през средновековието Търново е бил новият Йерусалим, Рим и Константинопол, и то взети заедно.

Добави коментар

Водещи новини