Сезират Европарламента заради мръсния въздух в Русе

Русенция изпратиха жалба до Европейския парламент заради продължаващия проблем със замърсения въздух. Гражданите са сезирали и отговорните институции у нас, включително и новия кмет.

"Във връзка с основния проблем за русенци ще предложа още в началото на работата на Общинския съвет да бъде сформирана Временна анкетна комисия от общински съветници и експерти, която да заседава публично пред обществеността. Комисията ще събере цялата достоверна информация за качеството на въздуха и ще изслуша всички компетентни органи и заинтересовани граждани, които искат да направят изявление", обяви новият кмет Пенчо Милков.

Пенчо Милков: Качеството на въздуха в Русе е приоритетът ми

Той е готов да покани в Русе и международни експерти, които да съдействат за решаването на проблема Подобно на Кръглата маса от 1990 г. в София.

"Енергията на русенци заслужава отговор от институциите! В тази връзка лично ще изпратя получената жалба до българските депутати в Европейския парламент с искане да ме информират за действията, които ще бъдат предприети. Гражданите на Русе трябва да знаят истината за замърсителите на въздуха и мерките срещу тях", обясни Пенчо Милков.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет