Националният флаг ще бъде издигнат пред президентството по повод Деня на народните будители

  • 31 октомври 2019 14:25

  • 224
  • 0
Националният флаг ще бъде издигнат пред президентството по повод Деня на народните будители
© Булфото (архив)

В Деня на народните будители, 1 ноември, ще се проведе традиционната церемония по издигане на националния флаг пред президентската институция.

В 09.30 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част.

След церемонията държавният глава ще проведе среща от 09.45 часа на „Дондуков“ 2 с ръководители на културни институции, общественици и дейци в областта на науката, образованието, културата и изкуството.

От 10.30 до 16.30 часа президентската институция отваря врати за граждани.

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще приемат лично първите гости на „Дондуков“ 2.

Посетителите на президентската институция ще имат възможност да разгледат Гербовата зала на „Дондуков“ 2, кабинетите на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и на вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, Огледалната зала и президентската библиотека.

Специален акцент в празничния ден ще бъде експонираният в Гербовата зала първи препис на „История славянобългарска“, направен от Софроний Врачански само три години след завършването на оригинала от Паисий Хилендарски през 1762 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
224 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини