Кампания за безплатно заличаване на белези от катастрофи или изгаряния

  • 31 октомври 2019 12:14

  • 514
  • 1
Кампания за безплатно заличаване на белези от катастрофи или изгаряния
© Pixabay

Българска асоциация на пострадали при катастрофи и медицински център организират кампания за безплатно заличаване на белези, вследствие на пътнотранспортни произшествия или на изгаряния. Това каза в националния пресклуб на БТА Владимир Тодоров, председател на асоциацията.

Тодоров припомни, че от началото на годината в България са станали 5564 катастрофи, в които е имало 7040 ранени, като не малка част от тях имат белези по тялото.

Целта на кампанията ни е да помогнем на хората, имащи белези по откритите части - лице, деколте и ръце, уточни той.

Пациентите, които ще получат безплатна терапия, ще се подбират до края на тази година, обясниха представители на медицинския център. По думите на лекарите е добре терапията за заличаване на белег да започне около 3 седмици след травмата, ако е възможно. В кампанията ще бъдат лекувани хора, чиито белези са не по-стари от 1 година и са по-големи от 1-2 см.

Между две процедури по заличаване на белезите трябва да минат 28 дни, обясниха лекарите и подчертаха, че настояват за активно съдействие от страна на пациентите, за да се постигне добър резултат.

Последвайте канала на

БТА
514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
читател

2019.10.31 | 12:19

1

Цикатризин? Пластика? Ба си! Я съм разпорен като новогодишно прасе следствие операция от спукана язва на дванадесетопръстника. Туй брои ли се за катастрофа???

Добави коментар

Водещи новини