Близките на починалото дете в село Кардам винят спешните лекари за трагедията

  • 29 октомври 2019 19:19

  • 16156
  • 3
Близките на починалото дете в село Кардам винят спешните лекари за трагедията
© gettyimages

Все още не може да се каже каква е причината за смъртта на 9-годишния Стефко в село Кардам и за влошеното състояние на двете му сестрички. Момичетата са настанени в болница във Варна. Лекарите не потвърждават със сигурност версията за хранително отравяне. Състоянието на 7-годишното момиче се подобрява, но животът на 11-годишната ѝ сестра все още е в опасност.

"Вчера е извикан регионален консултант от нашата клиника, който установява засягане на сърдечен мускул, остър миокардит, който продължава и в момента, така че основното заплашващо живота на детето е състоянието на сърцето, което за момента все още не е започнало да се подобрява”, съобщава проф. Виолета Йотова, ръководител на първа детска клиника в УМБАЛ „Св. Марина”.

Лекарите очакват резултатите от изследванията на децата.

9-годишният Стефко почина в добруджанското село Кардам и въпреки направената аутопсия причината все още не е ясна. Лекарите предполагат хранително отравяне. Близките винят спешните медици, отзовали се на повикването.

От Спешната помощ в Генерал Тошево са тръгнали двете линейки, повикани да окажат помощ на трите деца в многодетното семейство. Нито един от екипите обаче не ги е завел в болница. Според лекаря, посетил децата преди обяд, те не били увредени тежко. Въпреки това часове по-късно едното умира.

В събота след полунощ три от шестте деца в семейството се почувствали зле и започнали да повръщат. На следващия ден семейството потърсило Спешна помощ. Пристигнал екип от Генерал Тошево.

"Каза – не са за Бърза помощ, ще се оправят децата. Д-р Стойчовски казал на дъщерята да им даде хляб, сиренце, ще се оправят децата. Има такава епидемия, казал", разказа дядото Живко Иванов пред БТВ.

И тъй като състоянието на децата останало без промяна, дядото отново позвънил на телефон 112. "Викам, докторе, тез деца трябва да ги вземеш в Бърза помощ, ще ги оправим, каза. Мускулно му удари инжекция", допълни Живко Иванов.

"Аз го попитах – Стефко, какво ти има, бабо. Каза – топло ми е. И аз го отвих, но той така нещо му дойде отвътре, подаде си ръчичките и почина", сподели бабата на децата Стоянка Йорданова.

"Не е от храната, защото всички ядохме заедно. Не може на три деца да им стане зле, а другите да са добре. През деня ядоха боб. Изядоха по една вафла и пиха по една чаша безалкохолно. Вечерта ядоха пържен салам и пак вафла. Пиха и безалкохолно". Това каза Росица Маринова, майката на 9-годишното момченце от Кардам, което почина след вероятно хранително отравяне пред Нова телевизия.

Районната прокуратура в Генерал Тошево разследва причините за смъртта на 9-годишния Стефко.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16156 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
чичо

2019.10.30 | 09:21

3

Къде са майката и бащата? Не си гледат децата, после са им виновни: лелките в градината, даскалите, казармата,наркопласьорите, проститутките, спинозните, шефовете, депутатите, НОИ, гробарите и...разбира се дофторите.

Гневен

2019.10.29 | 22:44

2

Бог да го прости детенцето!!!Дано отива на по-добро местенце,светла му памет!!! Това са страшните последици от съсипаното ни здравеопазване в съсипаната ни държава.За някои въртолети за няма нищо,а за децата катафалки!? Съболезнования на близките!!!

Anonimen

2019.10.29 | 20:23

1

I am not a robot!

Добави коментар

Водещи новини