Ремонтират се 1,3 км от третокласния път Габрово – Узана в гр. Габрово

  • 23 октомври 2019 16:33

  • 185
  • 0
Ремонтират се 1,3 км от третокласния път Габрово – Узана в гр. Габрово
© Булфото (архив)

Започна ремонтът на 1,3 км от третокласния път III-5006 Габрово – Узана. Ще се обнови участъкът между Хаджицонев мост и кръстовището за кв. „Радецки“ в Габрово. През последните две години по отсечката преминаваше строителната техника, ангажирана с изграждането на обходния път на Габрово.Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Ремонтните дейности ще се извършват без спиране на трафика като автомобилите ще преминават в платното, в което не се работи. Предвижда се те да завършат в края на ноември т. г. Отсечката ще бъде преасфалтирана, с подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели. Ремонтните работи са за 724 хил. лв. с ДДС и се изпълняват от пътноподдържащата фирма за област Габрово.

Третокласният път III-5006 Габрово – Узана е от голямо значение за икономиката и туризма в община Габрово. Той е единствената транспортна връзка за селата Стоманеците и Зелено дърво, за курортен комплекс „Узана”, природен парк „Българка” и национален парк „Централен Балкан”.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
185 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини