Благодарствено писмо за децата от Тервел, събирали средства за катедралата "Нотр Дам"

  • 23 октомври 2019 14:47

  • 320
  • 2
Благодарствено писмо за децата от Тервел, събирали средства за катедралата "Нотр Дам"
© gettyimages

Деца от общинския клуб по джудо "Кан Тервел", събирали средства за опожарената катедрала "Нотр Дам дьо Пари" във френската столица, получиха благодарствено писмо и покана да видят с очите си историческата забележителност, съобщава .

"Скъпи ученици от Тервел, за нас беше удоволствие да разберем, че сте събрали средства за нашата катедрала. Към днешна дата мисля, че за нашата катедрала вече има всички необходими средства, дарени от много богати дарители", благодари Табо, президент на Асоциацията на клубовете по джудо в Париж, в писмо, огласено от младите джудисти.

"Всъщност, смятам, че за вас, момчетата, ще бъде знаменателно, ако започнете час по-скоро да събирате средства за пътуване до Франция, за да посетите нашия клуб. Мисля, че ще е чудесно да сте наши гости. Да учим заедно. А вие да имате шанса на видите "Нотр Дам" със собствените си очи", се казва още в писмото на президента на асоциацията.

Младите джудисти от Тервел са изпратили скромни пожертвования след пожара с убедеността, че катедралата "Нотр Дам" ще бъде изградена отново, по същия начин, по който е била създадена първоначално - със силата, духа и вярата на много хора.

"Приемете и от нашата сила, дух и вяра", написаха тогава младите спортисти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
320 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гавра!!!

2019.10.23 | 16:03

2

"...да събирате средства..." Те, децата, каквото са събрали, са ви го дали!
"...ще е чудесно да сте наши ГОСТИ... - пак гавра! Момчетата може да са дарили жълти стотинки /толкова могли - толкова дали/, но "събирайте средства за пътуване до Франция..." тази "покана" НЕ Е ПО ХРИСТИАНСКИ.

2019.10.23 | 15:25

1

Браво, деца!

Добави коментар

Водещи новини