Повече от 200 дръвчета са засадени през тази година в Севлиево

Нови 126 дървета са засадени през тази година в Севлиево.

Дръвчетата са от видовете кълбовиден шестил, червенолистен явор, яворолистен платан, бяла бреза, сребролистна липа, червен клен и ясен. Това съобщиха от общината.
През пролетта са били засадени други 90 дървета, част от които са били доставени в парк "Казармите", в детска градина "Слънце" и по кварталните улици.

През последните 4 години в Община Севлиево са засадени общо над 800 нови дървета от видовете кълбовидна акация, яворолистен платан, червенолистен шестил с вретеновидна корона, обикновен явор и явор гинала. Доставени са още червенолистен явор, кълбовиден шестил, бял ясен, червен дъб, японска магнолия, червенолистна японска вишна, златен дъжд, червенолистна ябълка, бреза, лирово дърво и червеноцъфтящ кестен цер.

Кампанията по засаждане на нови дървета в Севлиево не е спирала през последните осем години. През настоящият сезон има доставени най-много дървета като това е и една от мерките за подобряване на качеството на въздуха. Друга важна цел е градската среда да става все по-приветлива за хората, посочиха от общината.

Коментари

  1. 2019.10.22 | 12:29

    Повече от четиристотин дръвчета трябва да бъдат премахнати от българския парламент

  2. 2019.10.22 | 11:30

    А колко бяха изсечени?!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет