Десетки помогнаха на неподвижна жена

Десетки помогнаха на възрастната жена, прикована от години към леглото, без да може да става. В началото на октомври крадец влезе в дома ѝ, открадна спестяванията ѝ, заедно с възглавницата, на която спи.

Пакети пристигат почти всеки ден в помощ на 60-годишната Златка от Вълчедръм. Гергана Арангелова от София решила да посети лично жената.

Захар са изпратили, сладки неща, брашно, одеяла, памперси, спирт. Очаквах, че ще видя нещо подобно, но надмина всичко…не знам, нечовешко е, разказва през сълзи тя.

В тези условия, прикована към леглото, без близки до нея, живее вече три години Златка Асенова от Вълчедръм. От общината ни обясниха, че са и предоставили личен асистент, който да се грижи за нея по 4 часа на ден. Друго към момента не могат да помогнат. А жената се е примирила и се справя, както може.

Взела съм си електрическо одеяло и съм си лежала от преди и не съм умряла от студ. Сготви ми, остави ми ядене, споделя жената.

От социалната служба в Лом твърдят, че многократно са и предлагали да бъде настанена в дом, където да се грижат за нея, но тя отказвала. Преди седмица отново били при нея.

Да, предложиха ми. Аз не искам да отида в дом. Не искам, аз ще си лежа тук, защото не са им човешки отношенията, коментира Златка, цитирана от Нова телевизия.

Със Златка вече са се свързали хора, които са и обещали специално ортопедично легло, на което жената се надява, че ще може да се изправя сама.

Доволна съм, кой не е доволен от врабче, няма да бъде доволен и от слон, смята тя.

При нея вече има доставена пералня, както и дрехи, възглавници, одеяла и хранителни продукти. Част от които донесе и Гергана с помощна на други хора.

Искаха да помогнат, помогнаха, изпратиха ми продукти, възглавници, завивки, срещах се с тях лично, разказа доброволката.

Златка сега мечтае с лекарска помощ да се изправи отново.

Искам, колкото се може по-бързо да стъпя на крака, поне колкото за мене си, споделя възрастната жена.

Коментари

  1. 2019.10.21 | 11:03

    На тази жена и трябва личен асистент. Защо няма такъв?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет