Експерт: 96% от катастрофите у нас се дължат на водача

Юни беше доста тежък и черен месец по отношение на пътните инциденти. За сметка на това юли и август бяха благоприятни за цялостната статистика, но за жалост това не се оказа постоянна тенденция и октомври месец се забелязват доста тежки катастрофи, особено последната в района на Казанлък. Това сподели в предаването ''Лице в лице'' в ефира на bTV Малина КрумоваМалина Крумова Малина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; }е служебен заместник министър-председател по европейските, председател на Държавната агенцията за "Безопасност на движението по пътищата".

,,Безопасността на пътищата трябва да е кауза на цялото общество. Според статистиката 96% от катастрофите у нас се отдават на грешка на водача. Ключът е в това, че статистиката стъпва върху първоначалния оглед на едно ПТП, но е далеч по-важно да се установи какво е довело до тези грешки. Смятам, че в крайна сметка можем и трябва да променим нашата отговорност на пътя'', каза още Крумова.

,,Като реални фактори, водещи до пътно-транспортни произшествия, остава скоростта. Колкото по-висока е скоростта, толкова по-тежка е катастрофата'', допълни тя и разясни, че не толкова размерът на санкциите е важен, колкото ефективността от тяхното събиране.

По думите ѝ около 20% от водачите у нас са рецидивисти.

,,Шофьорските изпити трябва да се обективизират. За броя на часовете по кормуване е важно да се обхващат онези умения, които са важни за водача, за да бъде той безопасен на пътя'', отбеляза в заключение Малина КрумоваМалина Крумова Малина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; }е служебен заместник министър-председател по европейските.

Коментари

 1. 2019.10.19 | 04:04

  Лелка, с присвоено звание експерт, назначена на висок държавен пост, обяснява всеизвестни неща. Дали е нормално да има знак за отпадане на всички ограничения, поставен в границите на населено място? Как обясняваме прекъсната разделителна линия, поставена в завой? И много други примери могат да се посочат, но не и от тази женица, която сама не знае какво точно прави.

 2. 2019.10.18 | 21:22

  в бг 70 процента пътищата са с конфликтни точки левия завои не е самостоятелен и т.н.тая да си гледа кефа ченгетата дбнат самопри акциа елате да видите в четвъртия по големина град в бг как пред централното мвр мотоцеклитисти надуват мотори и ги вдигат на задна гума колоездачи карат по пешеходните зони благодарение на скапаната ни държава кат мвр и разни хрантутници в обществен ред.....привет от най добрия град за живеене

 3. 2019.10.18 | 20:50

  Сега, какво ще кажат тъпанарите,които винят състоянието на пътищата ?

  Не, че то е много добро, но че е пълно с олигофрени зад волана, е сто пъти
  по-вярно !

  Като е лош пътя, се съобразяваш!

  Като си олигофрен, убиваш невинни !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет