Журналист: Какво правим, ако на следващия конгрес Боби Михайлов отново бъде избран?

  • 18 октомври 2019 09:25

  • 2083
  • 2
Журналист: Какво правим, ако на следващия конгрес Боби Михайлов отново бъде избран?
© Булфото (архив)

"Уставът на Футболния съюз е категоричен какво се случва, когато президентът се оттегли. Най-логичното е колективни оставки и насрочване на конгрес". Това коментира пред БНР спортният журналист Николай Кръстев по повод на предстоящото извънредно заседание на Изпълкома на БФС днес, насрочено заради отзвука от мача България - Англия и расистките прояви, които доведоха до поисканата оставка на Борислав Михайлов.

Журналистът уточни: "Не виждам какво друго би могло да се случи, защото и тримата вицепрезиденти на БФС в момента няма как да изпълняват тези функции, защото двама от тях се отказаха - Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов, а Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен".

Кръстев изрази очакване за насрочване на конгрес на Футболния съюз през февруари 2020 година.

"Факт е, че Боби Михайлов е изключително недолюбван от двата големи клуба в България - "Левски" и ЦСКА. В българския футбол са толкова преплетени нещата и не може да се каже какво се случва", коментира Кръстев. Той заяви, че не очаква Изпълкомът на БФС да каже "не" на премиера Борисов и запита какво ще стане, ако на следващия конгрес на Футболния съюз Михайлов отново бъде избран за президент на БФС. "Българският футбол не са само грандовете, клубовете в "А" група", заяви Николай Кръстев.

Според спортния журналист най-важното нещо пред българския футбол ще бъде да си продължат първенствата. По думите му това дали ще има президент на БФС, или не, не би трябвало да се отрази на спортния живот на БФС: 

"Още повече, че Футболният съюз има един добър бюджет, който през последното десетилетие се увеличи 4 пъти. Мисля, че бюджетът на БФС в момента е 20 милиона лева и заслугата за това е и на Боби Михайлов, защото той успя да уреди доста сериозни финансирания по различни програми и линии от Европа. Построиха се игрища, построи се една база", заяви Кръстев.

Той обясни, че БФС може да функционира и без подкрепата на държавата. "Когато имаш лиценз от Министерството на спорта, можеш да развиваш своята дейност. Въобще не е задължително да получаваш финансиране от държавата", категоричен бе той.

Кръстев припомни, че по повод друга загуба на националния отбор преди около 2 месеца премиерът Бойко Борисов е заявил, че ще се наложи държавата да се намеси с по-сериозно финансиране на детско-юношеските школи и тогава ръководството на БФС е изготвило концепция, която може би е внесло в Министерството на спорта. По думите на спортния журналист е ставало дума за 20-30 милиона лева.

Във връзка с расистките прояви на Националния стадион "Васил Левски" по време на мача България-Англия журналистът коментира, че трябва да се разследва защо е допуснато да се случи това. "Какво направи МВР? Защо нямаше съответната превенция преди това?", запита той. По думите му, ако беше прекратен мачът, това е щяло да гарантира изключително тежки наказания за българския футбол и прогнозира, че и сега те няма да бъдат леки. 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2083 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.10.18 | 10:32

2

Ами к`во правим, като на всички "избори" последното десетилетие, "избираме" бат` Бойко и сие?! Нищо - траем си като пукали!

2019.10.18 | 09:47

1

parvo platena sluga dvata golemi kluba vav bbalgaria sa ludogorec i levski a cska otdavna go niama a hibrida prevzel imeto na cska litex etro pole nikoga ne e bil goliam klub a kakvo shte reshi kongresa ne e ot tvoita kompetencia.

Добави коментар

Водещи новини