Над 3 млн. лв. ще бъдат разпределени днес по услугата ''личен асистент''

Над 3 милиона лева ще бъдат разпределени днес между 217 общини, които имат сключени договори за предоставяне на услугата ''личен асистент'' на хора с увреждания. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , който в днешния Международен ден на белия бастун посети в Пловдив единствения у нас Център за рехабилитация на слепи.

Министър Петков уточни, че това е първото плащане по този механизъм след приетите законодателни промени, касаещи хората с увреждания. Относно въведените квоти за насърчаване на заетостта Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  съобщи още, че след първите девет месеца на годината е осигурена заетост на над 11 700 души, които са с трайно намалена работоспособност. Това е два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година.

,,Все още е рано да анализираме какъв е резултатът от прилагането на квотите за хора с увреждания. Към момента колегите от Главна инспекция по труда в рамките на рутинните проверки, които извършват при работодателите, са проверили над 880 предприятия, които са в групата на предприятия, които са задължени да осигуряват работни места за хора с увреждания", обясни министър Петков, цитиран от БНР.

,,Тези от работодателите, които не могат или не желаят да изпълнят това задължение, заплащат компенсационна такса'', припомня още Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , като подчерта, че за три месеца постъпилите от 110 предприятия средства са повече от 92 000 лева.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет