Експерти: За съжаление мерките срещу войната по пътищата не дават резултат

14 октомври 2019 07:58

Експерти: За съжаление мерките срещу войната по пътищата не дават резултат
© Кадър - БТВ
524 6

Нещата не са добри. Вземат се мерки да се намалят жертвите на пътя, но явно те не са ефективни, защото тази година загиналите ще бъдат повече от миналата.

Това каза пред камерата на БТВ експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев, който коментира предложените нови правила за шофьорски курсове и тежките катастрофи. "Не мисля, че новите правила за шофьорските книжки са радикална мярка, която да спре корупцията. За мен цялата процедура трябва да се изнесе от Министерството на транспорта. Всичките дейности в министерството предразполагат за корупция", разкри той.

Гост по темата беше и Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. "Ние твърдим, че само с два часа при нас няма как да се обучат младите шофьори. Тук трябва да се намесят и родителите, и държавата, всички като общество. Младите шофьори попадат в една лоша среда, където слушат как някой за три часа и половина е стигнал до Слънчака, гледа как баща му се прави на майстор. Всичко това трябва да се промени, но в момента имаме чиновници, които са с мислене отпреди 20 години. Не учим учениците и ставаме проводници на корупцията. Всички ние създаваме тези убийци на пътя. Трябва да има увеличаване на часовете по практика. В нашата програма е предложено да се завишат часовете по автомагистрала, извънградско шофиране и шофиране в тъмната част на деня", заяви той. 

Филип Епитропов
524 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Бай Ганьо

2019.10.14 | 14:07

6

Така ще бъде докато съдиите отменят актове и глоби заради накриво сложени запетаи. Примери от практиката ми мога да дам с хиляди. Бъдете здрави !

Смехурко

2019.10.14 | 09:24

5

Липсата на първите 7 години си казва думата.Комисии,комитети и всякакви пенсионирани полицаи и набедени специалисти няма да помогнат.

Problemat ee

2019.10.14 | 08:54

3

Che bulgarina e nai prostata forma na jivot izmislqna nqkoga

Suppppperrrr

2019.10.14 | 08:55

4

I vurvi kam samounishtijenieto si logichno

Ххахахаха

2019.10.14 | 08:48

2

Твърде елементарно е всичко, но нашите стари комунистически "експерти" и хал хабер си нямат. Правите видео центрове с модерни камери както в западните страни. Нема такива тъпи експерти бе..

Какви

2019.10.14 | 08:15

1

Мерки взимате бе, идиоти!
Не виждате ли, че по пътищата е тотална АНАРХИЯ! Никой не спазва правила! Няма ги контролните органи! Основната причина за това избиване по пътищата е, че българина не спазва правилата за движение! А това е така защото органите не си вършат работата и не санкционират нарушителите! Най-елементарното правило, да дадеш мигач когато предприемаш маневра, НЕ го спазват 80% от водачите на МПС! Карат все едно са сами на пътя, пускат аварийките и спират където си искат, минават на червено, правят забранени завои, влизат в забранени улици, карат с 100 кмч по Алабин! Да не говорим за всичко друго!
Па вземете сложете по една камера, която разпознава номера на всяко кръстовище (тези камери са вече във всеки МОЛ) и събирайте глоби! Ще си изплатите камерите за 3 дена!
ТРЯБВАТ КОНТРОЛ И ГЛОБИ! Толкова е просто!

Добави коментар

Водещи новини