Ремонтиран път блокира достъпа до домове

  • 08 октомври 2019 10:56

  • 750
  • 1
Ремонтиран път блокира достъпа до домове
© Нова телевизия

Ремонтиран път блокира достъпа до имоти. Това се случва в кубратското село Каменово, през което минава шосето Разград - Кубрат. Отсечката е ремонтирана за над 7 млн. лева. По време на ремонта нивото на пътната настилка е повдигнато с над 1 метър и затруднява хората от селото да стигнат до своите имоти. 

Възмутени сме от всичко това. Имаме частен имот, в който не можем да влезем, нито да ремонтираме. Тротоари няма, а през зимата снегът ще отиде в прозореца ни. Искаме да се вземе някакво решение, казват живущите в село Каменово пред Нова телевизия.

По думите на директора на Областното пътно управление в Разград инж. Людмил Янев властите обмислят как да свалят нивото на настилката в проблемния участък. "Искаме да се осигури достъп на хората и да се отведе водата от пътя в близкото дере. Теренът е равнинен и, за да се отведе водата в дерето, се наложи нивото на пътя да се повдигне, което създава неудобство. Надяваме се до няколко дни да се предприемат действия", обясни инж. Янев. Той допълни, че тротоар не е предвиден, тъй като това е предмет на дейност на общинската администрация.

Жителите на селото са изготвили подписка, която ще бъде изпратена до всички институции с искане да се преразгледа проектът за път и, ако се наложи, той да бъде коригиран.

Последвайте канала на

Novini.bg
750 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гошо

2019.10.08 | 12:40

1

Ето така мога и аз да ги построя магистралите:)) и улиците:)) г-н Лентичка.
На ремонта сега може да направите ремонт да откраднете още някой лев.

Добави коментар

Водещи новини