Пловдив ще бъде домакин на кинофестивал, посветен на образованието

  • 04 октомври 2019 13:44

  • 332
  • 0
Пловдив ще бъде домакин на кинофестивал, посветен на образованието
© Pixabay

Кинофестивал под мотото "(не)Възможното образование" събира документални филми от шест държави в залите на Lucky - Дом на киното - Пловдив, на 11, 12 и 13 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

Програмата ще представи селекция от девет документални филма и лекции с образователна тематика, демонстриращи различни педагогики и подходи в образованието като Монтесори, сугестопедия, демократично образование, ненасилствена комуникация, проектно учене. Прожекциите ще бъдат последвани от дискусии, модерирани от специалисти в областите на темите във филмите.

Целта на организаторите на фестивала е да предизвикат разговори на тема "Образование", насочени към корените на наблюдаваните проблеми и възможните решения, както и да обединят основните субекти в учебния процес: институции, учители, ученици и родители.

Акцент в програмата са двете премиерни прожекции на документалния филм "Учител е детето", който разкрива концепцията на педагогическия Монтесори модел. Филмът предизвиква голям интерес у пловдивските зрители, защото методът на Мария Монтесори вече четвърта година успешно се прилага в общинските детски градини и някои училища в града.

В програмата е и българският филм, който развълнува зрителите с историята на учител, прочул се с постиженията на своите ученици по цял свят. "Формулата на Тео" намира своето място в рамките на фестивала, за да търси отговори на въпроса какво е важно за доброто образование днес, се посочва в съобщението.

Истории за демократичното образование в "Свободен час", всичко за сугестопедията в "Методът", среща със семейства и експерти от САЩ, Франция, Германия и Великобритания в "Да бъдеш и да се развиваш" и разказ за "ромския Кеймбридж" - училището в българското село Долни Цибър, в което образованието е ценност за ромското население, са сред останалите теми в прожекциите през киноуикенда, отбелязват от пресцентъра на община Пловдив.

Последвайте канала на

Novini.bg
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини