От октомври Музейко ще гостува в класните стаи на ученици от 1-ви до 4-ти клас в 5 области в страната

  • 03 октомври 2019 14:52

  • 588
  • 1
От октомври Музейко ще гостува в класните стаи на ученици от 1-ви до 4-ти клас в 5 области в страната
©

 Lidl и Музейко тръгват на обиколка из България, за да предоставят възможност на повече деца да се докоснат до необятния свят на науката.

Образователната обиколка „Музейко в училище“ с Lidl ще стартира през месец октомври и ще обхване 5 области в страната - София, Перник, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Основен фокус на програмата, която ще протича под формата на открити уроци, е учене чрез преживяване. Съдържанието е разработено за ученици от 1-ви до 4-ти клас като обхваща научни теми, залегнали в задължителната програма на началния курс.

„Ученето и развиването на таланти е една от трите области, в които подкрепяме семействата с деца, защото вярваме, че е фундамент за социалното развитие. Независимо дали подпомагаме усилията на неправителствени организации в малки населени места или работим с партньори с утвърдени позиции като Музейко и Заедно в час, целта ни е да насърчим естествената любознателност на децата към науката във формат, който я прави достъпна“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Музейко в училище“ с Lidl е продължение на двугодишната инициатива на Лидл България „Lidl неделя в Музейко“. Нейният основен фокус бе насочен към подкрепяне на родителите в грижата им за техните деца, в областта на ученето и развиването на таланти.

„Музейко в училище" с Lidl ще се проведе в периода октомври 2019 г. - април 2020 г. и очаква записвания от страна на училищата в посочените области. Инициативата има за цел да обхване 4000 деца и ще приема записвания до достигане на посочения брой ученици.

Лидл България е основен партньор на образователната инициатива. Подкрепата на компанията се изразява във финансова помощ за реализиране на инициативата и покриване на 50% от стойността на билета за всяко дете.

Ако учениците и техният преподавател имат желание за среща с практическото знание чрез научни демонстрации на живо, но нямат възможност да посетят Музейко, те могат да го поканят за открит урок в класната си стая. Повече информация може да намерите тук: https://bit.ly/2o8oQDK

 

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
588 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.03 | 16:17

1

СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ МАЙМУНОЗЕЙКО

Добави коментар

Водещи новини