Кампания за събиране на опасни битови отпадъци ще се проведе във Велико Търново

  • 02 октомври 2019 08:42

  • 206
  • 0
Кампания за събиране на опасни битови отпадъци ще се проведе във Велико Търново
© Pixabay

В изпълнение на стриктните си екологични ангажименти Община Велико Търново, съвместно с фирма „Балбок инженеринг“ организира днес и утре за времето от 10.00 до 16.00 часа два мобилни пункта, в които ще се събират опасни битови отпадъци. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Пунктовете ще бъдат ситуирани традиционно в близост до микро пазар в кв. Бузлуджа“ и на ул. „Симеон велики“ срещу мол „Велико Търново“.

Лекарства с изтекъл срок на годност, автомобилни гуми, битови химически препарати, бои, разредители, излезли от употреба автомобилни гуми, флуорисцентни тръби, пестициди, бои, лепила, живачни термометри, негодни за употреба батерии и акумулатори ще бъдат събирани в двата пункта.

Високата гражданска активност и екологична отговорност на гражданите на Велико Търново в предходни кампании бе отчетена като рекордна за мащабите на града. Тя спомага изключително много за опазване на градската и околна среда на Старата столица.

Предадените опасни битови отпадъци ще бъдат обезопасени и преработени от лицензирана и специализирана в тези дейности фирма „Балбок инженеринг“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини