Скъсан кабел остави 2000 домакинства без ток в с. Лозен

  • 30 септември 2019 15:27

  • 503
  • 0
Скъсан кабел остави 2000 домакинства без ток в с. Лозен
© Pixabay

При несъобразени изкопни работи бе скъсан кабел  20 киловолта, собственост на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, в резултат на което в понеделник по обяд без електрозахранване за около час останаха близо 2000 клиенти на дружеството в района на село Лозен, Столична община, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

Компанията за пореден път призовава строителните компании навреме да съгласуват изкопните работи с цел да се сведат до минимум неудобствата за домакинствата и бизнеса. Строителните проекти би трябвало предварително да се координират с електроразпределителната компания. В рамките на това съгласуване дружеството в писмен вид информира строителя, че е длъжен да го уведоми за деня и мястото на изкопните дейности. В голяма част от случаите, обаче, тези изисквания не се спазват. Освен това често пъти информацията за започващите строителни дейности се получава предходния ден или в деня на тяхното стартиране, което прави реакцията на ЧЕЗ Разпределение невъзможна. 

Дружеството призовава фирмите да го информират поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл кlienti@cez-rp.bg.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
503 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини