Софийската света митрополия с подозрения за опит за измами с православни храмове

  • 23 септември 2019 20:49

  • 1452
  • 0
Софийската света митрополия с подозрения за опит за измами с православни храмове
© БТВ

Софийската света митрополия с подозрения за опит за измами с православни храмове. Причината – зачестили обаждания, които предлагат популярност в Гугъл.

На днешната литургия в храма "Свети Йоан Кръстител" стана ясно, че преди дни непознати се обаждат в него, търсейки отец Иван. С предложение за повече популярност в Гугъл срещу заплащане. Това породило съмнения у служителите.

Обърнаха внимание, че е свързано със СЕО-оптимизацията. Казаха, че ще изпратят на този адрес фактура за 240 лева, обясни иподяконът Пламен Михайлов, цитиран от БТВ.

Според него предложението е измама, а до този момент нито един свещеник не го е приел.

Че практиката е популярна, в момента потвърди и белоградчишкият епископ Поликарп: "Звънят различни хора на църковни настоятелства с идеята да си заплатят, за да могат да бъдат рекламирани – по-лесно да бъдат намирани в Гугъл търсачката. Не е свързано с духовни подбуди или благородни идеи, каза епископът Поликарп.

Според специалисти вероятно става въпрос за оптимизация за търсачки.

По-скоро не става въпрос на измама. Просто православните храмове са попаднали в маркетингова кампания. На църквите не им е необходимо, защото те не са търговски дружества, заяви Николай Костов.

А Софийската света митрополия вече предприема превантивни мерки, призовавайки за бдителност. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини