С тържествен ритуал в Сливен бе отбелязан Денят на независимостта

С тържествен ритуал в Сливен бе отбелязан Денят на независимостта на България. Десетки граждани на Сливен и гости на града се събраха на церемония на площад "Хаджи Димитър", организирана от Община Сливен и Център за подготовка на специалисти /ЦПС/.

Под звуците на българския химн беше издигнат националният трибагреник.

"За нашия град това е денят, в който и формално Сливен става част от свободна България, каза в словото си кметът Стефан Радев. Преди повече от 150 години Паисий Хилендарски е написал своята "История славянобългарска" и като че ли е давал сигнал за повеждане на тази борба по различни пътища - и борба за национално просвещение, и борба за църковна самостоятелност, и борба за национално освобождение. Във всички тези фази на всички етапи нашият град заема достойно място сред усилията на българския народ за независимост. Датата 22 септември е и нещо повече - това е датата на възстановяване на нашето национално достойнство като народ и като държава."

Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър бяха поднесени от името на общинското и областното ръководство, депутати, културни институти, учебни заведения, военно-патриотични съюзи, граждански сдружения и организации, политически партии, граждани.

Празникът приключи с концерт на Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет