Перничани положиха цветя пред паметника на Кракра

С полагане на венци и цветя пред паметника на славния болярин Кракра в Перник започна отбелязването на 111 години от обявяването на Независимостта на България. Под звуците на Духовия оркестър пред монумента се поклониха кметът на Перник Вяра Церовска, областният управител Ирена Соколова, народни представители,политици, граждани и общественици.

С едноминутно мълчание всички отдадоха почит на героите, посветили живота си на свободата и независимостта. След това през центъра на града премина шествие, предвождано от Духовия оркестър. Там беше издигнат националният флаг.

"Независимостта е в уроците на миналото, за да бъдем достойни следовници на идеите на нашите възрожденски и следосвобожденски деятели и радетели за България. И днес трябва да помним колко важно е националното обединение и единството" , каза в словото си кметът Вяра Церовска.

Областният управител Ирена Соколова подчерта, че решаването на важните национални въпроси не е свързано с разцепление, снизходителност, сарказъм, или тяхната крайност - апатия и примирение.

Празникът завърши с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци "Граовска младост".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет