Красив метален мост вече ще свързва двата бряга на река Глазне в Банско

С официална церемония и водосвет, бе открит новият мост над река Глазне в Банско.

За града той има огромно значение и изграждането му наново бе от голяма важност, след като поройните дъждове и пълноводната река през ноември 2016-а, разрушиха стария.

Красивият мост е част от мащабен проект, който е в процес на изпълнение, като изграждане на подпорните стени и укрепване на дъното на реката, вече са извършени. Изграждането на моста е финансирано от бюджета на Община Банско и е на стойност 82 000лв. Конструкцията е сглобяема стоманена, съставена от две главни греди и второстепенни напречни такива.

Изящни фенери допълват визията и внасят усещане за европейски привкус и романтично настроение през нощта. Това отбеляза и кметът Георги Икономов в речта си и каза, че всичко, което се прави за Банско е съобразно изискванията и с най-високо ниво на качество и не на последно място - в унисон с красотата и цялостния облик на града.

На церемонията присъстваха и председателят на Общински съвет Петър Баряков, общественици, общински съветници, много журналисти и граждани, а Иконом Георги Касапинов извърши ритуала по освещаване на новото съоръжение, в полза на гражданите и гостите на красивия балкански град в полите на Пирин.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет