Стажанти от националната полиция положиха клетва в Пазарджик

В Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР 80 стажанти днес положиха клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

На церемонията са присъствали заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, ректорът на Академията старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, директорите на областните дирекции на МВР в Кърджали, Видин и Враца и други представители на структури на вътрешното министерство.

"Полагайки тази клетва днес вие не просто извършвате един формален административен акт, а ритуал който ви задължава да работите усърдно, с всички сили, спазвайки законите в името на добруването на гражданите на България", заявява в приветствието си заместник-министър Стефан Балабанов.

Той пожелава на стажантите здраве, успехи и развитие в нелеката им служебна дейност като полицейски служители.

С днешната церемония се приключва 6-месечната първоначална полицейска подготовка на стажантите. В Центъра те са получили правна, тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, умения за полицейска лична защита и оказване на долекарска помощ.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет