Николай Рашков: Има доста разколебана подкрепа за пакета "Мобилност"

Има доста разколебана подкрепа за пакета "Мобилност", както и доста недоизгладени детайли. Комисията трябва да стартира междуинституционални преговори. Апелираме да се прояви здрав разум. Това заяви Николай Рашков от Съюза на българските превозвачи в ефира на бТВ по повод това, че транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли предложението пакетът „Мобилност“ да бъде изтеглен от Европейската комисия.

По думите  му не е заплашен само нашият сектор, а този на цяла Европа.

"От 28 000 камиони у нас само 10% ще могат да бъдат натоварени за обратен курс, а останалите ще трябва да се върнат празни- това от една страна е разход на гориво за компанията, а от друга  - замърсяване на въздуха", коментира още Рашков.

"Ние подкрепяме първоначалната идея на комисията да въведе мобилен пакет, той обаче драстично се политизира. Важно е да се отбележи, че досега браншът не е изказал своето мнение", заяви той.

По думите му повечето транспортни фирми у нас са до 5 камиона, което означава, че те са малки и семейни фирми. Това са гръбнакът на нашата икономика, каза още той и добави, че не е изключено да има и фалити.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет