Ученици от Габрово намериха и върнаха портфейл с пари

На Националния празник - 6 септември, две деца от Габрово намират в парка на „Колелото“ в Габрово забравен портфейл със сумата от 350 лева, ваучери за храна на стойност 100 лева и лични документи в него. Без да се двоумят и за миг, съвестните момчета правят опит да открият собственика му в парка. Двамата заедно разпитват хората, но никой от тях не разпознава изгубената вещ, съобщават от МВР.

Георги Стайнов на 12 години, ученик в VI-ти клас на СУ „Райчо Каролев“ и 13-годишният Даниел Белчев, ученик в VII на СУ „Отец Паисий“ предават портфейла в РУ – Габрово, доказвайки, че са възпитани от родителите си като съвестни граждани. Криминалистите от полицейското управление своевременно откриват собственика на портфейла и му го предават. Мъжът е изпратил похвално писмо до началника на РУ – Габрово, в което изказва благодарност за проявената честност и доблест от страна на двете момчета.

Ръководството на Областна дирекция на МВР – Габрово също изказва благодарност на двамата юноши за безкористната постъпка.

В тази връзка, днес - 19 септември директорът на ОДМВР – Габрово старши комисар Борислав Муеров посети учебните заведения на децата, където лично от свое име, и от името на ръководството на ОДМВР - Габрово им връчи почетни грамоти в присъствието на техните преподаватели и съученици.

Коментари

 1. 2019.09.20 | 01:26

  Да им беше дал някой лев или да ги беше почерпил!!! Типичен габровски скръндза, хахахах!

 2. 2019.09.20 | 01:15

  neshto nevolno mi napomnq za chasovnici

 3. 2019.09.19 | 19:09

  Браво момчета ! Гордея се с вас ! БРАВО !!!!!

 4. 2019.09.19 | 18:43

  Бог да ги благослови! Амин!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет