Ген. Боцев се срещна с командира на Сухопътните войски на Сърбия

  • 18 септември 2019 18:14

  • 744
  • 1
Ген. Боцев се срещна с командира на Сухопътните войски на Сърбия
© Министерство на отбраната

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев се срещна днес, 18 септември, с командира на Сухопътните войски на Сърбия генерал-подполковник Милосав Симович.

,,Изказвам увереност, че традиционно високото ниво на развитие на двустранните военни отношения ще продължава да допринася за постигането на нови военни способности на Въоръжените сили, както и за по-нататъшното укрепване на регионалната сигурност'', заяви генерал Андрей Боцев в приветствието си към чуждестранната делегация. Той подчерта, че провеждането на съвместни учения съдейства за повишаване на подготовката на военнослужещите за изпълнение на задачи, характерни за многонационалните операции.

Генерал-подполковник Милослав Симович изказа удовлетворение от съвместното участие на военнослужещи от България и Сърбия в многонационалните учения „Platinum Lion - 2019“ и „Platinum - Wolf 2019“, както и в съвместното учение с бойни стрелби „Шабла 2019 г.“. Той посочи също извършващия се процес по планиране на съвместното тактическо учение „Lions Land - 2019“.

От българска страна участие в срещата взеха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, директорът на Щаба на отбраната генерал-майор Красимир Кънев и директорът на дирекция „Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната бригаден генерал Станимир Христов.

Последвайте канала на

Novini.bg
744 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.23 | 01:03

1

Славяни , братски народи ,сърби ,македонци руси ,историята ни учи да не допускаме конфликти помежду си .

Добави коментар

Водещи новини