Красимир Каракачанов ще открие втория Национален събор на запасното воинство

  • 13 септември 2019 17:30

  • 266
  • 0
Красимир Каракачанов ще открие втория Национален събор на запасното воинство
© Министерство на отбраната (архив)

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще открие утре, 14 септември, втория Национален събор на запасното воинство.

В 11.00 ч. той ще бъде посрещнат с почетен караул от 61-ва Стрямска механизирана бригада в местността „Крънска кория” - град Казанлък, където ще се проведе съборът. Организатор на събитието е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък. В Националния събор на запасното воинство ще участват представители на военно-патриотичните организации в страната.

В различните прояви по време на събора на 14 и 15 септември ще се включат военнослужещи от 68-а бригада „Специални сили“ и 61-ва Стрямска механизирана бригада. В първия ден военнослужещите от Специалните сили ще демонстрират способности при изпълнение на военни ръкопашни техники, стрелба с маркиращи боеприпаси, както и в директна акция за освобождаване на заложници и инфилтриране по парашутен способ с парашутна система тип „Летящо крило“. На 15 септември военнослужещите от 61-ва механизирана бригада ще представят образци военна техника и оръжия.

Участниците и гостите на събора ще могат да разгледат и изложбите на военно облекло, старинно оръжие и символи, на самолетни и корабни модели, както и водолазно оборудване.

В художествената програма на събора ще участва Представителният ансамбъл на Въоръжените сили, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Днес в Дома на културата на „Арсенал“ АД в гр. Казанлък се провежда конференция на тема „Състояние и перспективи за развитие на отбранителните способности и сигурността на страната“. Тя е организирана от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и Военна академия „Г. С. Раковски“ и е под патронажа на министъра на отбраната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
266 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини