Стотици служители на НКЖИ се включиха в инициативата "Красива гара"

  • 13 септември 2019 15:32

  • 318
  • 0
Стотици служители на НКЖИ се включиха в инициативата "Красива гара"
© НКЖИ

За поредна година служители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ почистиха десетки гари и гарови пространства в цялата страна, в рамките на инициативата „Красива гара”, съобщават от пресцентъра на дружеството.

По този начин Компанията се включи за девета поредна година в националната кампания „Да изчистим България заедно” и отбелязване на Световния ден на чистенето. НКЖИ поддържа и стопанисва 298 жп гари, 392 жп спирки и 17 разделни поста. Интересен факт е, че в страната ни съществуват десетки впечатляващо красиви и живописни места, достъпни само по релси. Такива са жп спирка Средна Арда, в близост до Кърджали, откъдето се открива прекрасна гледка към язовир „Студен кладенец“; на живописния водопад Скакавица можем да се насладим от жп спирка Скакавица в Земенския пролом на река Струма; жп спирка Звезделина, част от една от най-живописните железопътни линии – Русе-Подкова; жп спирка Съботковци, в близост до Габрово; жп спирка Отдих до Карлово; жп гара Генерал Тодоров пък е отличен изходен пункт за екскурзии по склоновете на Кожуха – някогашен вулкан, намиращ се между Сандански и Петрич и още много други живописни места, които заслужават да бъдат посетени и опазени.

„Като страна можем да се гордеем с изключително красиви гари и спирки, които са обект на възхищение от много чуждестранни туристи и изследователи. Необходимо е с общи усилия и отговорност да ги поддържаме чисти и приветливи“ – заяви ген. директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски преди началото на акцията.

Почистването на гарите и прилежащите площи на територията на цялата страна бе направено по предварително разпределение на гаровите райони. Служителите на Централно управление бяха ангажирани в районите на жп гарите в София, а отделните поделения в страната почистиха своите обекти и териториите около съответните гари в страната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини