Студентите излизат на протест срещу вечерния час

  • 18 март 2012 07:10

  • 5445
  • 36
Студентите излизат на протест срещу вечерния час
©

Студенти излизат на протест против вечерния час в Студентски град.

Желаещите за масовата изява на 23 март се набират в група във "Фейсбук". До момента над 600 човека са заявили присъствие на протеста в социалната мрежа, пише "Монитор".

Младежите не са съгласни с правилата за затягане на контрола в академичното градче от 5 април, които се въвеждат след поредното убийство - на студента Марио Данчев в началото на месеца.  Все още няма уточнено място и час за протеста, защото се изчакват студентите на всички вузове да регламентират исканията си.

Вечерният час няма да предотврати бъдещи злополуки в градчето, заявяват младежите в отворено писмо до  началника на отдел "Студентски общежития" към Техническия университет доц. д-р инж. Борислав Дамянов. "Нито един от предходните инциденти не е пряко причинен от излизането на хора от общежитията или допускането на външни лица след 22 часа", посочват младежите. Те се обявяват и против поставянето на камери в коридорите на блоковете и предлагат парите, които биха се дали за скъпо струващи камери, да се инвестират в ремонт на стаите в блоковете, които са в окаяно състояние.

Последвайте канала на

Весела Найденова
5445 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
До Петко Ласков

2017.06.16 | 19:19

36
Петко, я се успокой малко??? Ти живееш ли в Студентски град, или от Карлово получаваш факсове относно това, което се случва тук. Така като те гледам в заведението с мацката, хич не си против вечерния час. Я сега си представи, че както така си се забавляваш с мацката и се прибереш към 12 през нощта, ти казват "Не, моето момче, не може да се прибереш, има си вечерен час". За какви изнасилвания, за какви престъпления говориш? Искаш да кажеш, че в Люлин или центъра (където по-миналата седмица е имало три мелета) не се случват тези неща ли? Ето заради такива като теб, нас, студентите, ни слагат под общ знаменател и видиш ли ако живееш в Студентски град си пияница, наркоман и селянин, който не учи, ами е дошъл да друса кючеци на чалга. И айде сега да ги направим затворници едва ли не, заради това, че от СБО не са обърнали внимание на момчето, когато се е оплаквало, че го тормозят съквартирантите му. А по повод изнасилването, к**ви има навсякъде, не само в Студентски град :)
ха така

2016.06.05 | 16:12

35
Нов интернет портал – WAZZUB e търсачка подобна на Google, но е решила (за първи път!)да дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се и с поканата към близки и приятели започвате да печелете от 7-ми април 2012! Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк,и се регистрира чрез него, увеличава факторът, по който ще се изплащат парите ви! Успех! Прилича на пирамида, но не е, защото след 08.04.2012 се спира регистрацията на нови членове!! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=0228e7e6

2016.06.05 | 16:05

34
Ще протестират, защото вечерният час няма да реши проблема. Дори напротив, ще създаде още проблеми. Трябва да се затворят всички кръчми, чалготеки и редица други долнопробни заведения, както е в Букурещ, например. Да се спре с незаконното строителство и да се съборят всички започнати неузаконени строежи. Същото важи и за магазините. На тяхно място, нормални заведения, библиотеки, кафенета, общежития. Да се оправят пътищата и тротоарите, да се направят велоалеи и да се озеленят площи. Много е просто! Нека пробват, пък после пак ще си говорим. Ще видим в кого е вината наистина - в целенасоченото превръщане на Студентски град в мека на мутрите или в студентите. Така, че уважаеми студенти, крайно време и за това да се протестира.
Студентка

2012.03.21 | 23:55

28
Много добре казано. Това е и което се опитвам да кажа и аз, но срещам само присмех и коментари от типа на долните, където съвестните и добри граждани настояват, че студентите в България са трети клас хора. Ние на практика нямаме вина за чалготеките и за съжаление, не сме ние тези, които можем да спрем това, а държавата. Но държавата повече е заинтересована да прави мутрите по-богати, а останалите хора още по-бедни и те се оплакват видиш ли, че данъците им отивали, за да могат студентите да ходят на чалга. Какъв заблуден народ...
АЗ

2015.10.17 | 16:21

33
Стига сте мрънкали бе студенти. Не стига, че нищо не учите, само стачкувате за това - онова. Кви студенти сте вие бе? Аз съм по учен от вас. Алкохол, цигари, секс, дрога. И вие ще ми ставате лекари, политици, прокурори ли бе?????? И ще дърпате напред страната ли бе, а? Я ми се махайте от главата.
едно добро предложение пак от мен

2012.03.22 | 00:03

32
Я вземете направете вузовете платени и цялата тази паплача , ще си отане на село. Като искат да учат без пари се стягат взимат степендии и учат. Правят се фондации, които да плащат образованието на добрите студенти и нещата се оправят. Така е в цял свят. Докато има безплатна манджа, както се изразяват повечето хора живущи в този квартал, ще има и такива циркове. те си мислят : а то не плащам , мама няма вече контрол над мен, а и диплома ще имам все ще намеря готова дипломна работа от нета, а после ще взема работата на някой който се е борил за нея. ЕТО НА ТОВА СЕ КАЗВА ИЗМИКЯРЩИНА. Затова май по-добре е да ги оставим да се избият: то на това му се казвал "естествен подбор". И както вече се писа : Има и хора, които са отишли да учат, селяни не им пречете.
ДО Петко Ласкова

2012.03.22 | 00:02

31
И само да допълня: Не слагайте всички студенти под общ знаменател. Ние не сме виновни, че в Студентски град има толкова много чалготеки и идват всякакви хора. Обиждайте и давайте акъл на Бойко, не на мен, която с упех 5.80 не мога да хвана стипендия....
До Петко Ласков

2012.03.22 | 00:02

30
Защото Бойко е този, който може да оправи нещата, а вместо това ТОЙ ви цоцка от данъците :))) Вие сте тръгнали да обиждате студентите.
Realist

2012.03.21 | 23:56

29
Kakuv protest be q se stegnete be ei.Vie za kakvo idvate tyk da uchite ili da si jiveete jivota.Ako shte si jiveete jivota si stoite v malkite gradcheta nikva rabota nqmate v sofia!
Някой си

2012.03.20 | 12:04

24
Да им сложат вечерен час бе!Тва,че имаш 18 не значи,че можеш да правиш квот ти хрумне!Трябва да има някъв ред и дисциплина,щото иначе лошо!Годините невинаги играят определящ фактор и за съжаление много хора не могат да го осъзнаят!Аз съм на 17,почти на 18,но знам,че имам повече ъкъл от някои на по 23 дет ми играят още компютърни игрички нон стоп по цял ден!
A

2012.03.20 | 18:57

27
Абе решение има: Америка. Там на 21 ставаш пълнолетен. Преди това барове и дискотеки само на сън. При това положение си решават проблема с вечерния час. Защото по принцип ще са си с вечерен час. Така както гледам Те са станали хора, а за нашите не съм мн. сигурна. Говоря за масата не отделни хора, които имат съвест, но за съжаление са малко тези. По мое студентите стачкуваха за кауза, днес срещу опит да бъде вкарано спокойствие и сигурност.

2012.03.20 | 18:57

26
В отговор на #27 Много малко хора мислят трезво като нас и осъзнават къде е истинския проблем. Всичко идва от тези дяволски места, където се лее алкохол без граници и всеки се прави на голям- който е отишъл там все едно е безсмъртен. Поддава се на измамни вярвания и така стават проблемите.. Всичко се корени в чалготеките, няма ли ги нещата ще са много по- добре. С измамната представа, която създават за "партита" и "купони", сме за никъде.

Добави коментар

Водещи новини