От ТЕЦ "Брикел" с официална позиция за спирането на мощностите им

Днес, 09.09.2019 г., в ТЕЦ "Брикел" ни бе наложена принудителна административна мярка от РИОСВ-Стара Загора за спиране експлоатацията на инсталацията.

Това се казва в официална позиция на ТЕЖ "Брикел", която публикуваме без редакторска намеса:

"В мотивите си РИОСВ Стара Загора посочват, че са открили неизпълнение на условията, постановени в нашето разрешително.

Никога не сме пречили на контролните органи да проверяват нашата дейност и да констатират дали работим в съответствие със закона или не.

В рамките на последните две години броят на проверките, които са ни извършени е три цифрено число. Лабораториите към Изпълнителната агенция по околна среда са идвали в централата многократно, като последните измервания са направени в рамките на август месец в присъствие на контролните органи.

Смятаме, че от гледна точка на спазване на екологичните изисквания сме едно от най-проверяваните предприятия в страната. Искаме дебело да подчертаем, че при всяко едно измерване на лаборатория не са констатирани превишения на допустимите стойности, включително и на последните две извършени през август месец.

В този момент смятаме, че сме попаднали в предизборната кампания на определена политическа група, която иска да покаже, че може да размаха пръст на друга политическа група, използвайки нас. Смятаме, че е проява на лошо разбиране от политиците ни на това, какво представлява демокрацията, след като правят кампанията си по такъв начин.

Обвинени сме в това, че използваме биомаса като част от нашето гориво. Да, ние не отричаме това. Не отричаме, че сме оползотворявали биомаса, но също така искаме да кажем, че това ние сме докладвали всеки месец, както на РИОСВ – Стара Загора, така и на МОСВ. За такъв тип нарушение следва да бъдат предприети мерки от типа административна санкция/глоба и на дружеството да бъде направено предписание да се прекратят тези дейности. При не спазване от оператора , то тогава трябва да бъде наложена принудителна мярка. Брикел не е получавал такъв тип предписание".

Коментари

  1. 2019.09.09 | 18:32

    Те тия милиони дето печелят за да ни тровят с боклуци, тея смешни административни наказания бълха ги ухапала ! И затова ни тровят и не им пука !

  2. 2019.09.09 | 18:31

    Фалирайте нагли алчни гадове !!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет