За 4 години в Берковица са реализирани 80 проекта за 30 милиона лева

  • 09 септември 2019 09:17

  • 1230
  • 0
За 4 години в Берковица са реализирани 80 проекта за 30 милиона лева
© Novini.bg

За четирите години от мандата на местната власт община Берковица е реализирала 80 проекта на обща стойност около 30 милиона лева, съобщи кметът Милчо Доцов в празнично обръщение към гражданите и гостите на Берковица от трибуната на централния площад "Йордан Радичков" в града късно снощи по повод празника на община Берковица "Рождество Богородично" .

През тази години са основно ремонтирани и преасфалтирани 28 улици в Берковица и селата на общината, на 15 улици са сменени водопроводите, 18 сгради са санирани и реновирани, като след тях са и пет обществени сгради - общината, полицията, най-голямото читалище "Иван Вазов" в Берковица, на детска градина и детска ясла. На четирите ъгъла на централния площад в града има изцяло обновени сгради, обяви Доцов. Той заяви, че общината провежда последователна социална политика, разширява културния си календар с нови фестивали и прояви, подпомага изявени местни състави и спортни клубове за изяви извън града и страната. Успехите са постигнати благодарение съвместната работа с граждански организации и държавната власт, обяви Милчо Доцов.

Видинският митрополит Даниил поздрави гражданите и гостите на Берковица от трибуната на площада и пожела на събралите се да имат повече вяра в Бог. Поздравления отправиха депутати от региона, а също представители на държавната власт и кметове на побратимени градове на Берковица от други държави. Концерт на площада изнесоха Берковската духова музика, трио "Сопрано" и група "Грамофон". Така празникът на община Берковица, който се отбелязваше с различни прояви в продължение на девет дни, завърши.

Последвайте канала на

Калина Христова
1230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини