С почетен караул и концерт Хасково отбеляза Съединението

  • 06 септември 2019 13:17

  • 378
  • 1
С почетен караул и концерт Хасково отбеляза Съединението
© Булфото

С почетен караул и концерт в заключение в Хасково бе отбелязана 134-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Кметът на Хасково Добри Беливанов, областният управител Станислав Дечев, депутати, представители на политически и обществени организаци и граждани се събраха на церемонията на централния площад "Свобода" пред Паметника на незнайния войн.

Съединението отреди съдбата на България за векове напред. То е чисто наше, българско дело, без външни подбудители, крепители или защитници, отбеляза в словото си кметът на общината Добри Беливанов. Съединението бе категорична заявка за самостоятелно, равноправно участие на нас, българите, в модерната история на Европа и първи ясен знак към европейските политици, че трябва да се съобразяват с млада България, добави той.

 

Съединението е най-чистата историческа страница, която предците ни написаха сами и въпреки чуждите сили, каза областният управител Станислав Дечев. Той подчерта, че като разумни и отговорни хора ние днес трябва да си дадем сметка, че Съединението е сила, която сме длъжни да използваме за добруването на България.

Честването на събитието продължи с концерт на Народния оркестър към община Хасково с ръководител Димчо Йорданов и на фолклорен танцов ансамбъл "Златна Тракия" с ръководител Златка Тимонова.

 

Последвайте канала на

БТА
378 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дано има Господ

2019.09.06 | 23:01

1

На тази дата тук,всеки, който се счита че е българин трябв да кълне и да псува Сашо Нереза и гърбатия Ай дук .

Добави коментар

Водещи новини