Стотици хиляди отново на път за дългите почивни дни

  • 05 септември 2019 20:27

  • 1719
  • 5
Стотици хиляди отново на път за дългите почивни дни
© Булфото (архив)

Стотици хиляди отново на път за дългите почивни дни. Традиционно натоварени са магистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма", както и границата с Гърция – една от предпочитаните дестинации за септемврийско море.

Още вчера от МВР обявиха, че започват масови проверки по пътищата за превишена скорост и употреба на алкохол, и наркотици.

В момента няма задръстване на магистрала "Хемус". Полицията и Пътната агенция обърнаха движението и в посока София – Варна са отворени и двете ленти през тунел "Витиня". Пътуващите към столицата пък минават по обходния път.

Най-натоварено е движението на магистрала "Тракия", където движението е изключително интензивно, съобщава БТВ.

Инциденти за момента няма. Следят се и всички пътища към граничните пунктове в страната, както и пътищата към черноморските курорти, включително пътя Дуранкулак – Бургас.

Силите на Пътна полиция ще бъдат концентрирани по главните пътища и магистралите, но също така ще се извършват проверки и в малките населени места. Абсолютно всички технически средства, с които разполагаме ще бъдат използвани. Само за сравнение ще ви кажа, че за миналата година са установени повече от 7600 нарушения на скоростта, заяви главен инспектор Илия Георгиев, отдел "Пътна полиция", ГДНП.

Очаква се трафикът да е интензивен и утре до ранните следобедни часове. Проблеми и тапи е вероятно да има в неделя, когато свършва серията почивни дни.

Засилено е полицейското присъствие на "Кулата". Трафикът е спокоен, минаването на границата става за минути. Камионите се отбиват от пътя.

Две ленти има в посока "Кулата" и една в обратна – улеснението беше въведено миналата седмица.

Така се избягва образуването на тапа при отбивката за стария път, каквато беше практиката в първите дни след пожара на магистрала "Струма". Пътят за Кулата е един от най-натоварените в страната.

Двойно повече полицаи ще следят спазват ли се правилата на пътя днес, утре и в неделя, когато движението в увредения участък на "Струма" ще се обърне.

Реверсивно, да не се образуват колони като искам да обърна внимание на водачите при образуване на колона по магистралата по някаква причина да не използват аварийната лента за движение, тъй- като блокирането и възпрепятства спешните екипи при необходимост, освен това има и санкция за това нещо, обясни Ивайло Паунов, ОДМВР-Кюстендил.

1000 лева е глобата за движение в аварийната лента, както и отнемане на книжката за 3 месеца. При рецидив глобата е 4000 лева и няма да може да шофирате 6 месеца.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1719 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
gogo

2019.09.05 | 22:58

5

заминавайте си селяни и не се връщайте!!

Andrew Cross , 1969

2019.09.05 | 21:44

4

Серия почивни дни.. 3 дена хахахах

Масовката пак на почивки горките че само бач кат волове

У офшорната са кълна се

2019.09.05 | 20:54

2

Някой съдия изпълнител не иска ли да ми се надупи и аз да си вкарам пениса ми в неговия анyс и така няколко пъти в седмицата?

2019.09.05 | 21:35

3

два, три фалита още и отдговора съм го дал горе

2019.09.05 | 20:41

1

Кои стотици хиляди - горките софиянци ли които не си знаят парите ли ??

Добави коментар

Водещи новини