Фандъкова поиска СОС да отпусне помощи за хората, чиито жилища пострадаха при пожара в Бухово

Кметът Фандъкова поиска Столичният общински съвет да отпусне помощи за хората, чиито жилища пострадаха при пожара в Бухово, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

"Нашата първа задача е спешно да настаним семействата, които няма къде да живеят. Ще се погрижим да осигурим временно настаняване в общински жилища и центрове за временно настаняване. Ще поискам Столичният общински съвет да отпусне еднократна финансова помощ на хората, чиито жилища пострадаха при пожара в Бухово." Това е казала кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която е отишла на място и е разговаряла с хората, посочват от пресцентъра на общината. Веднага след като беше погасен пожарът, екипите започнаха работа по почистване и започна организация да бъдат направени огледи на сградата, е казала също Фандъкова.

На място работят екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община, с директор Красимир Димитров. Дирекция социално подпомагане ще отпусне еднократна финансова помощ. Кметът Фандъкова е възложила на главния архитект на София екип от специалисти да направят оглед и обследване и да дадат предписания за възстановяване на сградата.

Пострадали са апартаментите на първи и втори етаж, а напълно изгорели са жилищата на последния подпокривен етаж от блока. По разпореждане на кмета на София се прави организация да се осигури и храна и вода на хората.

Коментари

 1. 2019.09.05 | 14:37

  Е диния раздава и купува гласове с държавни пари от прозореца на джипа си , а тази кукумявка чрез общинския съвет .Нека да се помогне ,но след изборите и от новия общински съвет бе герберски разбойници

 2. 2019.09.05 | 14:34

  Това е чисто купуване на гласове .Наказателна отговорност съгласно закона за изборите -престъпление.Тоз общински съвет вече е нелегитимен и той си отива и няма право да взима решения ,и още по-вече касаещи финансиите .

 3. 2019.09.05 | 13:46

  6 000 000 000 лева бюджет до сега и нито един завършен проект . Честито на печелившите !!

 4. 2019.09.05 | 13:43

  Ако зам. кметовете на тая гербавата проговорят вместо кандидат зза кмет ще стане кандидат за затвора .

 5. 2019.09.05 | 13:31

  ИДВАТ ИЗБОРИ !!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет