Не са установени замърсявания на въздуха при самозапалванията на закритото общинско сметище в Дупница

  • 05 септември 2019 12:05

  • 203
  • 0
Не са установени замърсявания на въздуха при самозапалванията на закритото общинско сметище в Дупница
© Булфото (архив)

Не са установени замърсявания на въздуха при самозапалванията на закритото общинско сметище в Дупница в края на юли тази година, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница.

От там уточниха, че не са били констатирани превишения на максимално еднократните и средноденонощните пределно допустими концентрации и норми за опазване на човешкото здраве по няколко показателя. Заключението е след направени денонощни измервания в периода 29 юли - 31 юли в района на жилищен комплекс "Бистрица", от Изпълнителната агенция по околна среда.

От изпитванията е видно само едно превишаване на средноденонощната норма от извършените 48 измервания по показател за фини прахови частици, което е било моментно и повлияно от въздушните маси.

В Дупница има вече монтирани няколко станции, които следят качеството на атмосферния въздух и всеки жител може в реално време да следи актуалното състояние на въздуха, посочиха още от общинския пресцентър.

Сметището на Дупница е закрито от 1 януари 2018 г. и само 3 декара заградена площ от него се използват за претоварна площадка, като отпадъците на града се транспортират до депа в Костинброд и Враждебна, уточняват от Общината.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини