Въвежда се воден режим в четири села на община Монтана

  • 03 септември 2019 11:58

  • 183
  • 0
Въвежда се воден режим в четири села на община Монтана
© Pixabay

Заради жегата и продължителната суша някои от местните водоизточници на села в община Монтана пресъхват и се налага въвеждане на режим на водата, съобщиха от общината в Монтана.

Със заповед на кмета Златко Живков от днес в село Горна Вереница водата ще се пуска по 2 часа на денонощие - от 8 до 10 сутринта. Режимът ще продължи до нормализиране на ситуацията с безводието. В съседното село Долна Вереница вода ще има също от 8 до 10 часа, но във високата част на селото ще е на нечетните дати от месеца, а в ниската - на четните.

Режим на водата е въведен и в други две села на община Монтана - Стубел и Липен. В Стубел вода има от 6 до 10 часа сутрин и от 18 до 21 часа вечер на четните дати от месеца, а в Липен - по същото време на нечетните дати.

Ограниченията са въведени по предложение на ВиК-Монтана заради намалелия дебит на някои от местните водоизточници. Те ще отпаднат щом започнат дъждове и ситуацията се нормализира, обявиха от общината в Монтана.

Засега запасите в язовир "Среченска бара", от който се водоснабдяват Монтана, Враца и други селища от северозападна България, са достатъчни и режим на водата в Монтана няма да има, уточниха от местната администрация.

Последвайте канала на

БТА
183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини