Георги Терзийски за боклуците под АМ „Струма”: Държавата ще влезе във функциите си

След сигнал на собственика до охранителните органи ние бяхме принудени да спазим закона и да върнем материалите, които той да извози до сметището в Костинброд. Това заяви шефът на управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски в ефира на БТВ.

„Това беше и причината вчера да бъде организирана тази среща с всички заинтересовани институции, включително и Агенцията, за да се вземат крупни мерки собственика да извози този материал или отпадъци на регламентирани места, така че да не застрашава съоръжението“, добави Терзийски.

„АПИ взема крути мерки, за да накара собственикът да извози депонираните отпадъци на регламентирани места, за да не застрашава съоръжението. Агенцията прави всичко, за което има правомощия, увери той.

„В годините служители на областно пътно управление Кюстендил са извършвали линейна охрана и са докладвали за състоянието на съоръжението. Нямало е информация под съоръжението да е имало отпадъци на рециклиращата фирма“, поясни Георги Терзийски.

„Дали някой не си е свършил работата други ще го установят. В момента текат процесуално-следствени дейности“, напомни Терзийски.

„Държавата ще влезе във функциите си. Имаме абсолютно взаимодействие между институциите. Сигнали в АПИ са получени 4 април 2018 г. от Община Дупница, извършили сме проверка, но не сме установили депониране на отпадъци“, стана ясно от думите му.

След увреждането на съоръжението подадохме сигнал до прокуратурата. Терзийски напомни, че функциите на АПИ са ремонт и поддръжка на пътища.

От думите му стана ясно, че нанесените щети са за 1,8 млн. лева. Те ще бъдат изискани от собственика на фирмата, нарушила закона с безотговорността си.

Коментари

  1. 2019.09.03 | 09:40

    Седесарският нерез от Банкя се разхожда безгрижен да се кефи, Софийската кметица граби с 2 ръце от ремонти, само президент иомаме, но правата му са ограничени от седесарската конституция.

  2. 2019.09.03 | 08:10

    Трябва да умират хора и да се срутват здания, и да пропадат пътища, и да има какви ли не катаклизми, за да разбере тази държава, че има функции!!! Егати държавата!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет