Студентски град да има кмет и шериф, предлага Стати Статев

  • 16 март 2012 08:58

  • 1674
  • 3
Студентски град да има кмет и шериф, предлага Стати Статев
©

"Студентски град да е самостоятелна административна единица, защото сега в района са включени и редица други квартали на София. Трябва да си има кмет и шериф". Това каза  пред ТВ7 проф. Стати Статев, зам.-председател на Съвета на ректорите на висшите училища и ректор на УНСС .

Той поясни, че УНСС има 12 блока с 5 хил. студенти и беше категоричен, че няма какво повече да се направи извън сегашните мерки за сигурност. "С колегите студенти трябва да продължим да дискутираме", е мнението на Стати Статев. По думите му трябва да се говори дали не е по-добре да спре приема на гости в блока след 22 ч.

Живеещите в Студентски град младежи изразиха мнение, че вечерният час ще задълбочи проблемите. Исканията са след полунощ да няма силна музика и да не се продава алкохол.

Представители на охранителни фирми заявиха, че имат право да следят пропускателния режим, да следят за спазване на вътрешния ред и да проверяват багажа. Според тях допълнителното видеонаблюдение ще помогне за решаване на редица проблеми.

Статев Статев уточни, че никой не се замисля да въвежда драконовски мерки, които да пречат.

Последвайте канала на

1674 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Bob Marley

2013.10.30 | 16:37

3
"I shot the sheriiiiff...."
Ани Георгиева

2012.03.17 | 08:51

2
Нали Студентски град си има вече кмет? Или извода е, че Студентски, Мусагеница, Дървеница, Малинова долина - изток и запад, и една малка част от Витоша му идват в повече и не може да се справи сам?!? Да не би другите районни кметове да стопанисват по-малки територии. Или трябва да си ходи този кмет или сложете за всяка местност по един нов кмет, та дано се оправят нещата.
1

2012.03.16 | 10:44

1
Регистрация само до 09.04.2012 http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0

Добави коментар

Водещи новини