Мая Манолова: Безобразията с презастрояванията в "Овча купел" трябва да спрат

  • 31 август 2019 13:17

  • 2066
  • 12
Мая Манолова: Безобразията с презастрояванията в "Овча купел" трябва да спрат
© Фейсбук

Проблемите с презастрояването отново изкараха на протест жителите на столичния кв. "Овча купел".

Този път обаче те бяха подкрепени и от граждани на кв. "Обеля", с които заедно се борят срещу бетона. На протеста в петък вечерта присъства и омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

"От една година живущите в "Овча купел" настояват за спиране на строежа между блокове 412, 413, 414 и 415. Те са вбесени, защо вместо детска градина, пред очите им изниква поредният жилищен блок и подчертаха, че за 30 години в района е построена само една забавачка, вместо планираните шест. По покана на ИК "Обединени за ОК" аз отидох за втори път на мястото на този строеж. Там ситуацията наистина е патова - и с просто око се вижда денивелацията - част от подземните гаражи са над земята. Липсва асфалт на ул. "Братя Бартел" и осветление, а също канализация и отводнителни шахти", написа Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на на личната си страница във Фейсбук.

"Гражданите са си направили плакати от снимки с паднала кола в изкопа на блока, като този "инцидент" те обясняват със свлачищните процеси в района. Прави са да протестират, защото кварталът се разраства, няма нови места за паркиране, а отговорните институции, районната и Столичната община са глухи за проблемите им. Всичките им усилия се обезсмислят и нетърпимостта им към подобно неглижиране е основателна", добави още Манолова.

По думите й гражданите не искат бетон, а чист въздух, добра инфраструктура и повече градинки за децата им, площадки и места за спорт, детски градини и училища.

"Подкрепам ги в опитите им да спрат безобразията в квартала, така както застанах и до хората от "Младост", "Дружба", "Стрелбище", "Витоша", "Дианбад", "Горубляне", "Красна поляна", "Обеля" и др. Проблемите са много, трупани са с години, но е крайно време - заедно, отговорно и мъдро, да започнем тяхното решаване. И ще се справим!", заяви омбудсманът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2066 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Данъкоплатец

2019.08.31 | 13:39

1

Мая Костинбродска, к.урвата на братя Галеви и т.н. =
Лена Офшорната, КТБ к.урвата на Станишев, Василев и т.н.!

Баба Гуна

2019.08.31 | 19:29

12

Фандъковица е наказание за София.Ремонти ,еднодневки за милиони.Послушната мижитурка се налапа и нищо качествено и стоиностно не е направила. В затвора цялата пасмина крадци,а кои ще управлява да е нормален и човек независим и с достоинство.Стига едни и същи фирми-лапачи близки до власта.

1

2019.08.31 | 16:48

11

Като не искат други да строят да им дадат жилищата си,толкова е просто.

До "избирателите"

2019.08.31 | 15:36

6

На мен ми е все тая кой ще спечели изборите в София, защото не живея там, а и в България управляват само твърди комунисти, независимо как се наричат. Изумява ме, обаче как вас, самите граждани и избиратели не ви е срам и яд от вида на София, която е изключително грозен, неподържан и мръсен град. Бях там скоро и взех метрото от спирката на Автогара. Потресен съм от плачевния вид на катакомбите, по които се стига до входа на метростанцията, миришещи на урина и изцяло зловещи вид.
Затворите в Холандия например са по привртливи, това е срам за управляващите и гражданите. Как търпите, просто съм изумен.

До Бай Ганьо отдолу

2019.08.31 | 16:38

10

С тая злоба ще си докараш рак набързо, а това, че си харесваш кончината само показва, че си просто една свиня (макар, че от свинята има полза, за разлика от теб).

2019.08.31 | 16:07

7

Ами като ти е все тая кой ще спечели изборите, тогава не коментирай тука и следващият път ти пожелавам почивка в холандски затваор, джендър скапан!

Савов

2019.08.31 | 16:20

9

МЕЖДОБЛОКОВОТО ПРОСТРАНСТВО НЕ СОБСТВЕНОСТ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. АКО НЕ ИМ ХАРЕСВА НЕЩО ИЛИ ОЗКАТ В МЕЖДОБЛОКОВ.ИМ ПРОСТРАНСТВА ДА ИМА ЦИРК ЦЪРКЕА БАСЕИН ДЕТСКА ГРАДИНА ИЛИ ЗООПАРК ПЪРВО ТРЯБВА ДА СА СОБСТВЕНИЦИ НА ЗЕМЯТА ВТОРО ТОВА Е ГРАД А НЕ СЕЛО ИЛИ НЕРАСТЯЩ РАЗВИВАЩА СЕ СТОЛИЦА. МОЖЕ ОЩЕ СЕГА ДА СЕ ИЗНЕСЪТ НА СЕЛО ИЛИ ДА СИ КУПЯТ ЦВЕТНИ ОЧИЛА ДА ОМ СЕ ПРЕВИЖДА ОТВСЯКАДЕ ОАЗИС .

Ратков

2019.08.31 | 16:08

8

ВСЕКИ МОЖЕ ДА СТРОЙ ИМА СИ ПРАВИЛА ЗАКОНИ. АКО ОТСТОЙ ЗГРАДАТА НА НЯКОЛКО МЕТРА МОЖЕ ДА СТРОЙШ. А НА НЯКОЙ АКО НЕ ОМ ХАРЕСВА ДА СЕ ИЗМЕСТЯТ ДА ЖИВЕЯ НА СЕЛО ТАМ СТРОЙТЕЛСТВА НЯМА И ПРОСТОР МНОООГО. В НЮ ЙОРК,МАН ХАТЪН,БЕРЛИН,БУДАПЕЩА И ДР. СА ЗГРАДИТЕ МНОГО НАГЪСТО . ЕВРО СТИЛ НАЛИ СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ ИЛИ!? ЩО СПОРЕТ НЕЯ КОЛКО БРОЯ ТРЯБВА ДА СА ЗГРАДИТЕ В О.КУПЕЛ И ДР. ТА ДА СЕ СЧИТА ЧЕ НЕ Е ПРЕЗАСТРОЕНО!??? 20, 50, 1000 КОЛКО!??

2019.08.31 | 15:15

5

Ей хора, защо протестирате? Къде ще се настанят да живеят роднините ви дошли от селата на цяла България? Нали станахте граждани, след като се отмени софийското жителство, и сега започнахте да се правите на граждани и да проституирвата, пардон да протестирате. Софиянци вече не живеят в София, селянията я завладя.

55

2019.08.31 | 14:34

4

До Аз. Пропуснал си и Костинброд!

Арсений

2019.08.31 | 14:00

3

Ох, колко е лесно да плямпаш какво трябва и какво не трябва... Ще те видим ако ТИ трябва да взимаш решенията какво и как да се прави...

Аз

2019.08.31 | 13:42

2

Абе тая много се е загрижила за софиянци бе? Да си гледа Дупница и Кюстендил. София си има кмет и ще бъде избран пак! София никога няма да бъде червена!!!

Добави коментар

Водещи новини