Тържествено беше отбелязан летният храмов празник на патриаршеската катедрала "Св.Александър Невски"

  • 30 август 2019 14:00

  • 203
  • 0
Тържествено беше отбелязан летният храмов празник на патриаршеската катедрала "Св.Александър Невски"
© Българска патриаршия

С особена тържественост беше отбелязан днес летният храмов празник на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", съобщиха от Българската патриаршия.

За празника на Пренасяне на мощите на Свети Александър Невски в катедралата е отслужена архиерейска Света литургия, възглавена от Мелнишкия епископ Герасим - главен секретар на Светия синод, и председател на църковното настоятелство на храма.

В службата са участвали също Белоградчишкият епископ Поликарп, който е викарий на патриарх Неофит, архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия, архимандрит Васиан - представител на руския патриарх у нас, архимандрит Пахомий - ректор на Софийската духовна семинария, както и храмовото духовенство, столични свещеници и дякони.

Патриарх Неофит е взел молитвено участие по време на тайнството Евхаристия, а в края на богослужението е благословил православните християни, дошли за празника в храма.

Проповед за днешния празник е произнесъл отец Антоний Милушев, който е говорил за живота, делото и за просияването в святост на Светия благоверен княз Александър Македонски. Мнозина от православните християни са се и причастили с Тялото и Кръвта Христови, съобщават от БПЦ.

Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" отбелязва два пъти годишно своя празник - веднъж на 30 август, и втори път на 23 ноември.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини