Илияна Йотова бе гост на честването на 50 години град Перущица

  • 29 август 2019 19:59

  • 318
  • 1
Илияна Йотова бе гост на честването на 50 години град Перущица
©

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , бе гост на празника на град Перущица по повод 50-годишнината от обявяването на населеното място за град.

"Едва ли тези 50 години могат да поберат величието на този град - величието на Перущица. Преди цели 8 хиляди години тук, по тези места хората са създавали цивилизация, античност, култура, образование, такива, каквито не са познати по много краища на света", с тези думи започна словото си вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. "Тук през 1876 обикновените хора записаха в златната хроника на България примерите за героизъм и за мъченичество. В градове като Перущица може да се види какво значи героизъм, какво значи патриотизъм и родолюбие. Посланието на героите на Перущица днес означава самочувствие, че сме българи, стига сме се вайкали, че сме последни в Европа, че сме на последните места в класациите. Нека всички заедно да вземем нашия живот в ръцете си и да работим заедно. Героите на Перущица показаха, че когато са заедно и сплотени, имат самочувствието на българи, на народ. По този урок трява да се учим и да научим и децата си, посочи още вицепрезидентът. Днешната ни кауза е развита, стабилна и просперираща България", каза още тя.

"На този ден с Указ 829 на Народното събрание преди 50 години Перущица е обявена за град. Това събитие е дело на амбициозни наши съграждани, поставили си за цел родното ни място да има друго обозначение на картата на България", започна словото си кметът Ради Минчев. Но, отбеляза той, Перущица е белязана да бъде вписана в историята на отечеството много по-изначало. Археологическите свидетелства на града ни датират от преди 8 000 години, когато около Червената църква е съществувало древното селище Драговец, посочи Минчев.

Кметът на града каза, че е развълнуван от това - негова да е честа да отбележи тази знаменателна годишнина и посочи, че синовен дълг на жителите на Перущица е работят за по-добър живот и за слава на родния град, защото истинската му ценност са неговите жители.

Тържествената церемония на площад "27-ми Априлий", започна с издигането на националния флаг, продължи с изяви на самодейни състави и ще приключи късно вечерта с празнични илюминации.

Последвайте канала на

БТА
318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Избирател

2019.08.29 | 20:34

1

Браво, тая с 1,5 см високото чело и шефът и овчеглавият президент, откриха ново външнополитическо поприще празнуване на юбилеи на комунделски села
Вчера Гълъбово, днес Перущица, а утре вероятно Долно Нанагорнище!

Тия двамата червени другари явно не могат да се спасят от ангажименти!

Най простите и най незачитани президенти, избирани досега! Не искат да ги поканят на посещение дори в Афганистан или Бангладеш!

Това е когато се занимаваш с тяснопартийна политика на такъв пост!

Добави коментар

Водещи новини