За интензивен трафик по границите от 29 август до 8 септември, предупреди гранична полиция

  • 28 август 2019 15:33

  • 477
  • 0
За интензивен трафик по границите от 29 август до 8 септември, предупреди гранична полиция
©

ГД “Гранична полиция“ уведомява пътуващите през граничните контрол-пропускателни пунктове с Република Турция и Република Сърбия, че в периода 29 август – 8 септември се очаква особено интензивен трафик.

Причината е транзитно преминаване през българска територия на турски граждани, пребиваващи дългосрочно в държавите от Западна Европа и от граждани на ЕС от турски произход, които ще влязат в страната през турско – българската граница и ще я напуснат през граничните пунктове с Република Сърбия.

ГДГП е предприела необходимите мерки за осигуряване на достатъчно сили и средства за обезпечаване в максимална степен на нормалната пропускателна способност на граничните пунктове и постигане на бърз и ефективен граничен контрол в условията на интензивен трафик.

За тази цел е необходимо пътуващите да предвидят достатъчно време за пътуване, предварително да проверят валидността на документите за пътуване и на управляваните от тях пътни превозни средства, както и за малолетни и непълнолетни – необходимите придружителни документи за удостоверяване съгласието на отсъстващия родител /и за пътуване на детето в чужбина. От ГДГП препоръчват и алтернативни маршрути за премиване – през граничните пунктове Малко Търново и Лесово на границата с Турция и Връшка чука и Стрезимировци на границата със Сърбия.

Последвайте канала на

Novini.bg
477 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини