Под 120 мостове и виадукти складират гуми и сено, отглеждат крави и кокошки

До 28 август бяха проверени 3808 съоръжения на републиканската пътна мрежа. Установено е нерегламентирано използване на 120 съоръжения. Нашата амбиция е до средата на месец септември нерегламентираните сметища да бъдат премахнати. Това каза на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция Георги Терзийски, който обобщи резултатите от разпоредената от него на 14 август проверка на мостове и виадукти за наличие на нерегламентирано използване на пространството под тях и прилежащия сервитут след пожара на магистрала "Струма", предаде репортер на Novini.bg

Работата на инспекторите продължава и предстои установяването на нарушителите съвместно с компетентните органи, за да бъдат съставени актове за нарушаване на разпоредбите на Закона за пътищата. Там, където нарушителите и техните неправомерни действия не могат да бъдат установени, Агенцията ще премахне за своя сметка неправомерно струпаните отпадъци, заяви Терзийски.

Вчера съм разпоредил да бъдат уточнен размерът на средствата, които ще бъдат необходими. За съжаление, вместо тези средства да бъдат използвани за ремонти на пътищата, за изкърпване на дупки, ще се наложи да хвърлим тези средства за почистване на боклуци, които недобросъвестни граждани, фирми и организаци са изхвърлили под съоръженията, подчерта шефът на АПИ.

Искам да апелирам към гражданите да не изхвърлят боклук на нерегламентирани места, защото, за да бъдат предотвратени последиците от техните действия, се бърка както в нашия, така и в техния джоб, добави Георги Терзийски.

Най-често установяваме струпването на гуми, както и сено. Установява се, че много често гражданите в летните месеци използват съоръженията като място за отглеждането на животни – както рогат добитък, така и пернати, посочи той.

Взели сме всички мерки, премахнати са тези съоръжения, установени са собствениците на тези животни и те ще понесат своите наказания по закон. Вече започна извозването на гумите към законен терен, съобщи Терзийски.

Стана известен и случаят със съоръжението на магистрала "Струма", където имаше нерегламентиран паркинг. На 23 август беше освободено пространството под съоръжението и беше наложена административна санкция по Закона за пътищата. За това нарушение ще бъде наложена глоба, обяви председателят на Управителния съвет на АПИ.

Той се закани, че на всички установени нарушители ще бъдат наложени актове, като поясни, че глобите за нарушителите достигат до 2000 лв.

 

Коментари

 1. 2019.08.28 | 14:52

  Това гордост ли е ,оправдание ли ,какво....
  Това се случва там където местен бизнесмен яде и пие с местната власт и дава леки подаръчета.

 2. 2019.08.28 | 14:39

  Tsiganska durjava, (ne viziram tziganite).

 3. 2019.08.28 | 14:28

  Да живее либерално-пазарната икономика, нейните рицари и 99.9 % частна собственост.
  Само частникът може да управлява икономиката правилно! Ето колосалните ни успехи само за 30 години след ликвидацията (раздаването) на държавната собственост и разграбването и от АБПСЗДИ (активни борци против социализма за заграбване на държавното имущество):
  - Грандиозни обществено полезни строежи - нови, модерни частни болници с изключително благородни цели.
  - Най-модерни частни училища с минимални такси, в които 50% от децата са от рисковите групи - циганета, социално слаби, деца със специални образователни потребности, абе благодат за нацията.
  - Стотици мерки и дейности за немощните хора - инвалиди, възрастни и особено старите и престарелите - общо над 2.5 милиона от наличното население - достойни, високи пенсии, безплатни лекарства и транспорт, удобна, човекоуважаваща инфраструктура ....
  Бе, страхотна финансова стабилност, нали Мента & ВладиГор ЕООД с дарен от "Кума" апартамент и три други собствени...ама не са в закрития комплекс на Домусага.

  Многая лета!

 4. 2019.08.28 | 14:18

  Това сега ли го забелязахте. То май очевадните проблеми ги виждате само при свършен факт!

 5. 2019.08.28 | 13:00

  Половината от борсата за стари автомобили в Горубляне е разположена под ....

 6. 2019.08.28 | 12:13

  И това, че ни ги съобщавате тези неща, какво ни топли? Ние искаме просто да си вършите работата и такива неща да не се случват! Ако не можете, напуснете и да ги върши този, който може! Просто е! Калинки на никого не трябват!

 7. 2019.08.28 | 12:08

  А защо трябваше да пострада АМ-Струма,та тогава да се сетите,че отдолу се отглеждат кокошки и животни...,че се складират гуми и т.н...

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет