Директорката на "Любомир Пипков" остава на работа

  • 26 август 2019 11:55

  • 1783
  • 4
Директорката на "Любомир Пипков" остава на работа
16 76дни
© Булфото (архив)

Проведе се среща между министъра на културата Боил Банов и Столина Добрева, директор на Националното музикално училище "Любомир Пипков" (НМУ).

В Министерството за среща са били поканени и родители на ученици, които са искали да проведат протест пред сградата в защита на Добрева.

От Министерство на културата съобщиха за Novini.bg, че морално е било искането за оставката на Столина Добрева. Тя от своя страна не я е подала, информираха от ведомството.

„Това е морален акт – оставката. Аз административно не мога да искам оставката на никой. Какво има да размислям, да размисля как един човек, който е изключителен изпълнител и се случил проблем с гласните му струни, след това, за да предаде своя опит на българските ученици трябва да пее. Така че не съм размислил, считам, че това е грешка на директора. Тя не е човек без достойнства, не случайно е там. Но за мен в случая е сгрешила”, каза министърът на културата.

Банов и  Добрева все пак са разговаряли по темата как светилата в изкуството да помогнат на децата ни.

Припомняме ви, че скандалът започна с пост на оперната певица Дарина Такова във Фейсбук.

От Министерство на културата ще направят проверка на конкурса в музикалното училище, както и на всички учебни заведения, които са под патронажа му.

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1783 4

Коментари 4

Добави коментар
гост

2019.08.26 | 17:48

4

Защо министъра е още министър след като демонстрира липса на морал, безочие и безнаказаност. А сега е тръгнал да замазва скандала заради които е предизвикал - чие протеже е министъра?

2019.08.26 | 13:41

3

Печатна грешка-...,,Ало"...,а не -,,Ако"...

2019.08.26 | 13:40

2

Ако Банов съм,пак се изложи и тук...!

дано има Господ

2019.08.26 | 12:52

1

Щом и искат оставката, явно жената много добре се справя с работата си,за което и е завидяла някоя гърбава, пардон ГЕРБ-ава калинка. Явно или има нещо за крадене или за бастисване.

Добави коментар

Водещи новини