В Ловеч се отбелязват 142 години от Освобождението на града

  • 22 август 2019 07:38

  • 211
  • 0
В Ловеч се отбелязват 142 години от Освобождението на града
©

С панихида, гражданско поклонение, изложби и концерт днес в Ловеч ще отбележат 142 години от Освобождението на града от османско иго и установяване на местно управление.

Програмата ще започне в 16,30 часа с панихида за загиналите за Освобождението на Ловеч и благодарствен молебен в катедрален храм "Света Троица". Ще бъдат поднесени и цветя на паметника в двора на църквата.
След това, от 17.00 часа едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на Цачо Шишков, на Кървавия паметник в кв. "Дръстене", на паметника на Гложенеца в парк "Стратеш". Цветя ще бъдат поставени и на Черния паметник, както и на паметниците в Алеята на българо-руската дружба в парк "Стратеш".

От 16.00 часа в изложбена зала "Вароша" ще бъдат представени проектите на участниците в конкурса за концепция за преустройство на бившата казарма.

Честванията ще продължат в 17.30 часа с гражданско поклонение и тържествен военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на Белия паметник в парк "Стратеш".

Вечерта от 18.15 часа в Янковата къща ще бъде открит националният пленер "Дувари", а след това е концертът на трио "Тенорите" на площад "Тодор Кирков". При лошо време концертът ще се състои в салона на Ловчанско читалище "Наука -1870 г."

Последвайте канала на

Novini.bg
211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини