Протестите в ГОРУБСО - Мадан и ОЦК - Кърджали продължават

  • 15 март 2012 07:48

  • 1461
  • 0
Протестите в ГОРУБСО - Мадан и ОЦК - Кърджали продължават
©

Продължава протестът на миньорите от ГОРУБСО-Мадан и металурзите от Оловно цинковия комбинат в Кърджали, след като от ръководствата на дружествата не спазиха обещанието си за изплащане на част от дължимите суми до 12 март.

"Забравихме какво значи пари. Забравихме пин кодовете на дебитните карти. Да се надяваме, че всичко това, което се говори, ще бъде отстоявано. Радваме се, че процедурата по отнемане на концесията вече е в ход. Много пъти сме казвали, че оттук нататък ще работим само с друг собственик. Всичко назад, което имам да взимам, е около хиляда лева, малко нагоре даже", коментираха протестиращите, след като икономическото министерство започна процедурата за отнемане на концесията за ГОРУБСО-Мадан.

НА въпрос с какви пари преживяват хората отговориха, че оцеляват благодарение на пенсионерите - родители, баби, дядовци. "Няма по-хубаво от това да си работиш и да си храниш семейството, да си гледаме децата как си растат покрай нас, а не да тръгнем на гурбет, както много хора го направиха", коментираха хората.

Един от протестиращите сподели, че под земята имам 11 години, но откакто е дошъл Захариев са "живи мъки". "Почти никога заплатата не е била хубава. Значи, по Живкото време някъде около 85-86 г. взимах 300 лв като извозвач и след като толкова се наду инфлацията, преди да се пенсионирам пак бях извозвач, заплатата пак ми беше 300 лв. След тая инфлация нямаше грам увеличение на моята заплата", каза миньорът.

Според него един подземен работник не трябва да взима под 1000 лв. "Условията са страшни, трудни", коментира той.

Последвайте канала на

1461 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини