Президентът удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

  • 19 август 2019 14:35

  • 1192
  • 2
© Novini.bg

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на удостои български военнослужещи с висше офицерско звание, предаде репортер на Novini.bg

Със свой указ държавният глава назначава полковник Стоян Шопов на длъжността ''Командир на 2-ра механизирана бригада'', който бе удостоен с висшето офицерско звание ''бригаден генерал''.
Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на назначава и полковник Станимир Христов на длъжността ''Директор на дирекция Операции и подготовка'', като го удостоява също с висше офицерско звание ''бригаден генерал''.

,,Днес с удоволствие изпълнявам отредените ми по Конституция правомощия да връча пагоните на отличени с висше офицерско звание. Генерали, поздравявам си с новите звания и новите длъжности. Работете всеотдйно и с постоянство и с убеденост за развитието на българската армия и издигането на нейния авторитет и престижа на военната професия. Сигурен съм, че ще бъдете достойни командири'', заяви президентът Радев в тържественото си слово.

От своя страна новите генерали изказаха своите благодарности за гласуваното високо доверие и увериха, че ще работят за издигането на авторитета на Българската армия, като допълниха, че военната професия е преди всичко кауза и призвание.

Последвайте канала на

Novini.bg
1192 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.19 | 17:09

2

Брей, голям чвор! Толкова неприятен човек е рядкост. Голямо падение с този Президент. Мислех, че след Първанов по-голям нещастник не е възможно да има, но този селяндур го бие по всички показатели.

Българин

2019.08.19 | 15:50

1

Генерали без армия ха-ха-ха!!

Добави коментар

Водещи новини