Фандъкова: Ремонтите в София продължават, всеки ден съм на терен

  • 16 август 2019 08:15

  • 527
  • 5
©

До няколко дни ще бъде възстановена работата в Западен парк. Имаше проблем с проекта, не беше отчетен колектор на входа. Хората там изтърпяха много. По-голямата част от големите ремонти в София ще приключат до началото на учебната година. Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в сутрешния блок на БНТ.

По думите й обаче ремонтите в столицата продължават. "В момента се ремонтират основните улици в кварталите. Знаем, че е важно за хората. Постоянно съм на терен, за да следя какво се върши и да се спазват сроковетеРаботата ще продължи на улица "Сребърна", където се изгражда нов канализационен колектор. В заключителна фаза е подмяната на асфалта на бул. "България", където работите ще приключат до края на месеца", каза още тя.

Най-големият стратегически и важен проект за града е линия 3 на метрото. До края на месец октомври строителеството ще приключи и ще започнат тестовете на новите влакове. До средата на 2020 г. ще завърши и изграждането на следващата отсечка - от "Овча купел" до "Горна Баня". 500 000 души ще могат да се възползват от най-екологичния транспорт в града, коментира тя. Кметът на София съобщи, че през есента се очаква пристигането на 13 нови трамвая и на 15 електрически автобуса. Вече са поръчани още 82 автобуса, 25 трамвая и 30 тролея.

Попитана какво прави общината за въздуха в града, Фандъкова заяви, че изпълняват програма от 100 мерки. "Пускането на третата линия на метрото ще спести 90 000 тона вредни емисии, обновявеме наземния градски транспорт. Усилията ни са огромни. Защитени са и два проекта за битовото отопление", каза градоначалника на София.

На въпрос дали столичани могат да останат на студено през зимата, тя заяви: Категорично няма риск София да остане без парно.Разговарях с двамата директори на двете търговски дружества, след като си размениха реплики по медиите. „Топлофикация“ не е спирала да плаща, разбира се с много по-бавно темпо, отколкото „Булгаргаз“ очаква. На 1 август от „Топлофикация“ са преведени 7 милиона лева. Двамата директори се уточниха за начина на плащане до края на месеца.

Кметът обясни, че винаги в този период възниква такъв проблем, защото има разлика в начина на плащане. „Булгаргаз изискват предварително плащане по прогнозни количества, а „Топлофикация“ получава своите плащания след изравнителните сметки. Така че това е част от взаимоотношения между двете търговски дружества. И категорично – нито аз, нито министърът на енергетиката сме допуснали досега и няма да допуснем това да се отрази на отоплителния сезон“, каза още Фандъкова.

На въпорс ще се кандидатира ли отново за кмет на столицата, тя бе категорична, че е взела решението си в личен план, но да изчакаме септември, за да го обяви.

Последвайте канала на

Калина Христова
527 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.08.16 | 09:54

5

ВЪРНЕТЕ ВСИЧКО ОТКРАДНАТО !!!

ти да видиш

2019.08.16 | 09:52

4

ИДВАТ ИЗБОРИ !!! Тая глупава гербава даскалица много се активизира !!!

Седесарска мафиотка,

2019.08.16 | 09:30

3

да върне заграбеното покрай ремонта на Графа от собствените си сметки.

2019.08.16 | 09:28

2

Няма да спра да го повтарям: Фандъкова да посочи място в София от 100 линейни метра където няма клатещи се плочки и тогава да ни обяснява за останалото. Не става за кмет, съжалявам!

2019.08.16 | 09:00

1

Не знам къде си всеки ден, но в медиите задължително. Иначе всички виждаме как се ремонтира.

Добави коментар

Водещи новини